(BIIPMAG): Du har bestemt deg, du vil ikke mer. Men tror du at det er så enkelt som å sende en sms, bør du tenke om igjen. Her er 5 gylne regler for deg som har tenkt til å gjøre det slutt med kjæresten:

1. Fortell det til ham/henne først
Ut av respekt for (eks-)kjæresten din, skal du aldri fortelle vennene dine at du har tenkt til å slå opp, før du gjør det. Tenk hvor sårende det ville vært for deg å finne ut at vennene dine visste at du ville bli dumpa før du visste det selv? Det er i orden å snakke om problemer i forholdet, og å få innspill og råd fra venner du stoler på, er alltid nyttig. Men den endelige avgjørelsen bør være din alene, og du skal gjøre det alene. Den «perfekte» dagen å gjøre det slutt på, finnes ikke, så bestem deg for en dag, og gjennomfør det. Ting blir ikke bedre av å utsettes, når du først har bestemt deg.

Les også: Hva slags kjæreste er du?

2. Velg et nøytralt sted.
Det er urettferdig å slå opp hjemme hos deg eller hos henne. Antakelig har dere tilbrakt mye tid sammen hos hverandre – og han/hun skal få slippe å få alle minnene om dere rett i fjeset med en gang du har gjort det slutt. Prøv å finne et sted hvor begge to er komfortable til å forklare hva dere føler, som for eksempel en park. Der kan dere i det minste gå og snakke, eller finne et mer tilbaketrukket sted. Unngå steder det er dumt om den andre parten lager en «scene», som på en restaurant eller fest. Ikke fordi du skal unngå å bli flau, men fordi du må være forberedt på at det kan skje.

3. Gjør det ansikt til ansikt.
Fortell ham/henne at du ikke vil være sammen lengre, face to face. Det er naturlig at du vil skape en størst mulig distanse mellom dere når du skal fortelle det, men e-mail eller sms, selv en telefonsamtale – er urettferdig, upersonlig og feigt. (Eks-)kjæresten din fortjener bedre, uansett hvordan dere måtte ha det mellom dere.

Les også: Disse tv-parene elsker vi

4. Gjør det enkelt
Det er ikke noe vits i å komme med en lang utredning om historien bak hvorfor du vil slå opp. Eksen fortjener en forklaring, men spar ham/henne (og deg selv) for lange forklaringer om hva som gikk galt og hvorfor. Vær tydelig på at du er sikker på avgjørelsen, for å unngå at den andre parten vil prøve «litt til», eller foreslår at dere bare tar en pause. Vær helt sikker, og la ham/henne få vite at det definitivt er helt over. Det betyr likevel ikke at du skal være helt kald og kynisk, men vær rettferdig, og ikke si at du gjerne vil være venner og at du skal ringe, hvis du ikke har tenkt til det.

5. Ikke ombestem deg
Det er en grunn til hvorfor du valgte å konfrontere kjæresten. Ikke la ham/henne overbevise deg om at det er verdt å satse litt til, eller at dere bare skal tilbringe litt tid fra hverandre. Er det over, er det over, og du bør absolutt ikke falle for fristelsen å ringe (iallfall ikke i fylla!) med mindre det er av praktiske grunner. Sex mellom ekser er dessuten utrolig dumt, fordi sjansen er så stor for at dere gjør det av forskjellige grunner. Husk at dersom du dumpet ham/henne, vil du sannsynligvis komme over det fortere enn den andre. Det er ikke noe verre enn et på-og-av-forhold. Enten er du med, eller så er du ikke.

Les også:
Slik får du en date
Hva slags venninner har du?
Hva slags kompiser har du?

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her