(BIIPMAG ): Det er ikke så lett å plutselig støte på en ekskjæreste, selv om du ikke vil at dere skal bli sammen igjen, og selv om det er lenge siden det ble slutt. Det er naivt å tro at dere kan bli «venner», men samtidig er det både dumt og vanskelig å forsøke å unngå hverandre til evig tid.

Britney & Justin
En trøst er at det ikke er lettere for kjendisene. Nylig møttes Britney Spears og Justin Timberlake i forbindelse med at begge skulle bidra på en Madonna-konsert. Det tidligere superparet skal ha nektet å være på scenen samtidig, men kunne ikke unngås å møtes under prøvene til showet. Ifølge cosmopolitan.com skal gjensynet ha vært «kort og hyggelig»

Knapp, men ålreit
Det er ikke sikkert at det første møtet med eksen blir spesielt «hyggelig», men målet må være å heve seg over hva det nå var som var grunnen til at det ble slutt, og være knapp, men ålreit – og ikke minst: Vise seg fra sin aller beste side uten å miste maska, og uten å gjøre det hele til en pinlig affære ... Slik gjør du det:

Dersom du ble dumpa:
Skulle du møte på eksen som dumpet og såret deg, sett opp en modig mine. Ikke lag en scene ved å kjefte, skrike, gråte, eller gi uttrykk for frustrasjonen din på noen måte – det kan du gjøre til vennene dine. Og du vil jo ikke at eksen skal tenke hvor lurt det var av ham/henne å dumpe deg, vil du vel? Samme hvor kjipt du har hatt det etter at det ble slutt; får du spørsmålet om hvordan det går, svar «Kjempebra!» Og gå videre.

Dersom du gjorde det slutt:
Alle reagerer forskjellig på å bli dumpa, og ikke minst er det forskjell på jenter og gutter. Stikkordet er med andre ord å trå forsiktig, og være forberedt på en kald skulder. Vær dessuten forberedt på å bli skjelt ut eller utsatt for en pinlig scene. Det beste du kan gjøre er å ta imot. Pass på å ikke være for forståelsesfull og bekymret, ettersom det kan gi ekskjæresten din falske forhåpninger. Når det er slutt, er det slutt, og selv om det første møtet kan være ubehagelig for din del, vil du ikke tjene på å være overdrevent hyggelig.

Dersom du blir fristet:
Du håper egentlig litt på å støte på eksen på denne måten; ute på byen, sammen med venner, du ser bra ut, og føler deg bra. Kanskje har du drukket litt, og plutselig savner du ham/henne. Men før du plukker opp telefonen, stopp opp og tenk deg om. List opp alle grunnene til hvorfor dere ikke er meant to be, og tenk over hvor bra du har det akkurat nå. Kanskje tok det deg lang tid å komme over forholdet – hvorfor gå gjennom hele greia om igjen? Ikke kast bort energi på noe som antakelig hadde endt i nok et brudd, når det finnes så mange andre der ute.

Les også:
Slik gjør du det slutt
Slik får du forholdet til å fungere
Tidenes mest usunne dietter
Hva slags lagspiller er du?