HTML EMBED

LESERNES LISBOA

Emilie Brager Hynne

Det er vanskelig å bestemme seg for en, men akkurat nå må jeg si Lisboa. Lisboa er storbyen som har alt, men den er samtidig liten nok til at man alltid føler seg hjemme her.
Dersom man er i Lisboa bør man ta seg en dagstur til Sintra, en fantastisk eventyrby kun 45 min utenfor byen. Her finner man hele syv slott, alle med et historisk sus av velstand og kongelige. Det største slottet er som tatt rett ut av en Disneyfilm, og omgitt av en stor vakker park perfekt å tusle rundt i.
Ellers vil jeg anbefale å spise middag ved Hostel Oasis i byen (man trenger ikke være gjest her for å gjøre dette). Her kommer portugisiske kokker hver kveld, og du får en deilig, ekte portugisisk middag for 5 euro.
Etterpå kan man ta turen til byens utelivsområde, der ute er stikkordet. Ingen sitter inne i barene her, alle trekker ut i gatene der musikk, dans og fellesskap står sentralt.

_________

Sølvi Lillebø

Jeg har akkurat kommet hjem etter en fantastisk flott helg i Lisboa! Man må definitivt ha mer enn en weekend i Lisboa for å rekke over byen, så dette er en by jeg kommer til å dra tilbake til.
Vi besøkte Alfama-området i Lisboa, dette er den eldste delen av Lisboa. Trange gater og de flotteste flisbelagte husene med klesvasken hengende ute! Den frodige floraen der med vekster er virkelig verdt synet, appelsintre, fikentre, aprikostre, og markedet! Markedet var utrolig stort og flott, noe brukt, og masse nytt, og godt område å prutte priser :)
Utsikt over deler av Lisboa og havna er også verdt å se fra Alfama!
Av mat og drikke er det et godt utvalg av både gode kjøtt og fiskeretter i Lisboa, Portugiserne selv var veldig opptatt av at den beste fisken dem fikk kom fra oss, men de klarte å tilbrede den fantastisk godt!
Under oppholdet overnattet vi på Holiday Inn, Lisboa! Ett 4 stjerners hotell med utrolig vakre rom og god service, på taket av hotellet var det ett svømmebasseng man kunne kjøle seg ned i midt på dagen eller utover ettermiddagen!

Anbefaler Lisboa på det varmeste!

Har du noen gode tips til Lisboa? Skriv til oss eller kommentér i feltet under!

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir