Gå til sidens hovedinnhold

Dette er bare pølsevev

- Vi kontrollerer ikke denne informasjonen, sier Gulesider.

(iOslo.no) Du skal ikke tro alt du leser på gulesider.no. Det fikk en ivrig journalist erfare da hun ringte opp Sverre Paulsen (23) fra Oslo i håp om å snakke med en pølsemakermester. For akkurat det er 23-åringen ikke.

- Det er rett og slett godt, gammeldags pølsevev, sier Paulsen til iOslo.no.

Kjenner du til flere slike feil? Ta kontakt med meg på mail på atle.jorstad@ioslo.no

- Morsomt
Han forteller at han selv har gått inn på gulesider.no og lagt til tittelen pølsemakermester for humorens skyld.

- Jeg synes det var morsomt med pølsemakermester, fordi kameratene fra hjembygda Levanger kalte meg for «pølsa», sier Paulsen, som understreker at han ikke driver gjøn med pølsemakere.

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold i Eniro sier til iOslo.no at titlene man får når man søker opp navn er en del av et brukergenerert innhold.

- Som Facebook
- Det er opp til brukeren å håndtere den informasjonen som ligger der, inkludert bruk av titler, sier Hammervold, og sammenlikner informasjonen med noe man kan legge ut på Facebook eller MySpace.

Han understreker at det dermed er en viss fare for at folk legger inn ting som er litt etter egen fantasi, men mener man må ta høyde for slikt med brukergenerert innhold.

- Har dere et inntrykk av at mange bruker rare titler som humor?

- Nei, egentlig ikke. Å registrere seg som bruker og tilpasse profilen sin blir mer og mer populært, men vi har ikke opplevd tulletitler som et problem.

- Ikke ta alt for god fisk
Paulsen, derimot, kjenner andre som har sett det morsomme i en tulletittel. Blant annet har han en venninne som står oppført som oberst.

Han minner også folk på at det er rom for usant innhold.

- Man må ikke ta alt som står der for god fisk. Det er ikke den gode, gamle telefonkatalogen du fikk tilsendt hjem, sier Paulsen.

Kjenner du til flere slike feil? Ta kontakt med meg på mail på atle.jorstad@ioslo.no

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter