Gå til sidens hovedinnhold

Denne garasjen koster 200 mill.

Seks svimlende dyre ting du bare kan drømme om.

Californiagarasje

Denne «glasspaviljongen» ligger på en 14 måls eiendom i Montecito, California, og er bortimot verdens stiligste garasje med et påbygd hus.

Fem soverom, fem bad (ett med glassvegger) og et «kunstgalleri» i første etasje som for tiden huser en samling av 32 klassikere. Blir din for 200 millioner.

Gulfstream G650

Verdens bredeste, raskeste, lengst flygende forretningsjet kan fås (nå vel) med 12 ulike interiører (eller helt skreddersydd), et møterom, 16 71-centimeters vinduer og AFC fly-by-wire og ‹Synthetic Vision› for pilotene.

Du får også et par Rolls-Royce BR725 motorer og en ny vingekonstruksjon som gir en marsjfart på 0,925 Mach. Det gjør G650 til en av verdens mest ettertraktede privatjeter.

Og prisen? Ehem ... Den starter på omkring 342 millioner kroner. Det er noen kroner mer enn de dyreste bilene til salgs i Norge.

Horex

Produksjonen skal starte i år, og Horex virker rimelig med en pris på 17 000 pund (153 000 pluss avgifter), men den skal bli et av verdens kuleste leketøy. Den har en 1200 kubikks VR6 med variabelt ladetrykk som yter rundt 200 hester ved 8500 o/min, med den røde streken rett over 10 000. Men poenget er det rå utseendet.

Mercedes SLS Cigarette

Passer fint som lettbåt til din nye Emocean Gigayacht. Cigarette Rider XP er inspirert av Mercedes SLS, og drevet av et par Mercury Racing 1,350 hk 9-liters V8 bi-turboer. Det resulterer i 117 knop (210 km/t). På vann. Det er fortere enn vi kjørte med Nor Techs Supercat 3600 i Florda.

Den er litt dyrere enn en vanlig Mercedes SLS AMG: 6,75 millioner kroner, før avgifter.

Eurocopter Dauphin

Dette er ofte beskrevet som verdens beste VIP-helikopter, og maskinen kommer utstyrt med to Turbomeca Arriel 2E2-motorer som gir deg den høyeste marsjfarten i denne klassen. Den kan ta med seg 12 personer – men vi liker best VIP-versjonen for åtte – og er i praksis et vertikalt virkende jetfly. 5 millioner pund, takk.

Emocean Gigayacht

Vil du sette sjøbein med stil, kommer du ikke unna denne 656 fots brassen fra Belgia. Drive-in garasje samt to 98-fots "daycruisere”, helikopterplattform, hangar, basseng, nattklubb, kasino, tre strandklubber, spa, 10 VIP-rom, 22 gjesterom, mannskap på 70, og gøyal i seg selv. Din for 5,4 milliarder kroner, pluss litt ekstra.

Les også:

Top Gear har prøvekjørt nye Range Rover Evoque

De ti verste superbilene gjennom tidene

Nå kan du kjøpe din egen Batmobile

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken