Gå til sidens hovedinnhold

Gull fra pengebroren

Hjertelig gjenhør med Moneybrother.

Moneybrother

Pengabrorsan

Hacka Skivindustri

Moneybrother viser nok en gang at alt han tar i blir til gull. Først med det kritikerroste og strålende debutalbumet «Blood Panic». Deretter ga han ut oppfølgeren «To Die Alone» også den til kritikerjubel.

På «Pengabrorsan» har Anders «Moneybrother» Wendin oversatt noen av sine favorittlåter til svensk. Og det er nettopp dette som gjør det til en annerledes opplevelse. Han synger på svensk for første gang. Han synger artisten som Tom Waits, Ron Sexsmith og Kirsty MacColl med sin hese og lidenskapelige stemme.

Det er fremdeles hvit manns soul han driver med. Ispedd reggae, pop og rock. Og ikke minst ska-punk på sangen «Det blir ingen dans» som han synger sammen med Pelle Almqvist fra The Hives. En sang som alene gjør platen verdt å kjøpe.

«Pengabrorsan» er en strålende plate og man nikker gjenkjennende til låtene selv om oversettelsen har distansert dem fra originalen.

Favoritter er nevnte «Det blir ingen dans» og første sporet «Dom Vet ingenting om oss». Platen blir bedre og bedre etter hvert som du lytter på den. Anbefales.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker