Gå til sidens hovedinnhold

Gull og heder til Lystad

Forestillingen «Ingen grunn til panikk» på Chat Noir fikk en litt annen slutt enn ventet for Elsa Lystad.

(SIDE2): Den folkekjære skuespilleren og komikeren fikk onsdag kveld Kongens fortjenstmedalje i gull etter Chat Noir-premieren på «Ingen grunn til panikk».

76-åringen får utmerkelsen for sin innsats for norsk humor og teaterkunst gjennom 50 år.

Applausen stilnet ikke akkurat etter overrekkelsen. For hovedpersonen selv og et begeistret publikum var æresbevisningen en gedigen overraskelse.

Det er 25 år siden Elsa Lystad sist sto på scenen på Chat Noir. Hun hadde ikke forestilt seg hvilket oppstyr det skulle bli denne gangen. Midt i forestillingen snakket nettopp Lystad varmt om publikum til publikum. 25 minutter senere fikk hun en real hyllest tilbake.

- Et lekent menneske
- Dette var velfortjent, mente Jon Skolmen. Han var en av de første som inntok scenen for å gratulere den aktive skuespilleren.

- En strålende artist. For meg er hun først og fremst en strålende komedienne. Et lekent menneske som også leker seg frem til rollen hun skal spille.

Skolmen jobbet sist med Lystad i musikalen «Annie», men møtte henne allerede i 1966 under innspillingen av Lysthuset, med blant annet Rolv Wesenlund og Karin Krog.

Lystand er kanskje mest kjent for det norske folk gjennom serier som «Fleksnes» og «Fredrikssons Fabrikk», men hun debuterte allerede på scenen i Bør Børson i 1956. Lystad har medvirket i mer enn 30 norske spillefilmer og er fortsatt aktiv med nye prosjekter.

Takket publikum
- Jeg hadde noe i meg, den gang for 50 år siden. Skuespiller er noe du er og ikke noe du tror du kan bli, kommenterer Lystad etter så mange år på scenen.

Både Kongen og publikum ble takket for gullmedaljen. Det er dette møtet med mennesker hver kveld, som får skuespilleren til å fortsette år etter år.

Nå venter flere forestillinger sammen med Marianne Krogness og audiens hos Kongen.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren