Gå til sidens hovedinnhold

Gullbonusene går til elskerinner

De gullkantete bonusene svis av på klokker, juveler - og ikke minst elskerinner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ettersom børsene gikk så det suste i fjor hentet aktørene på Wall Street ut rekordbonuser. Men en undersøkelse foretatt av Prince & Associates viser at forsvinnende lite av pengene går til sparing til dårligere dager, ifølge Wall Street Journal.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen som er basert på 200 ansatte på Wall Street som fikk bonuser på minst to millioner dollar, eller litt over 12 millioner kroner, viser at hele elleve prosent av pengene brukes på klokker og andre smykker. Dermed bruker hver person minst 200.000 dollar, eller nesten halvannen million kroner avbonusen sin på dette.

Undersøkelsen viser videre at størstedelen av bonusene, 16 prosent, brukes på hus og leiligheter, tolv prosent går til kunst og nesten tre prosent på luksusbiler. Hele 14 prosent av bonusene går til øvrige utgifter som hobbyer og elskerinner/elskere.

- Det som uroliggjør meg er det lave summene til sparing og investeringer for de som tjener flere millioner dollar i året. Det forteller meg at Wall Street tror at de gode tidene kommer til å fortsette, sier sjef hos Prince & Associates Russ Alan Prince, ifølge avisen.

I fjor mottok Wall Street-toppene bonuser som var mellom 15 og 20 prosent høyere enn i 2005. Gjennomsnittet ble på mellom utrolige 2,2-3,8 millioner dollar.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien