Gå til sidens hovedinnhold

Gullprisen stiger

Inflasjonsfrykt sender dollaren ned, mens gullprisen stiger.

Gullprisen stiger til over 650 dollar per unse på råvarebørsene fredag morgen. Dollarkursen har svekket seg og det har fått gullprisen til å stige.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ettermiddag er det duket for viktige makrotall fra amerikanske myndigheter. Spekulantene er i forkant av frigivingen av konsumprisindeksen urolige og sender gullprisen oppover.

Følg gullprisen her

Konsumprisindeksen vil gi en klar indikasjon på hvordan inflasjonspresset er for øyeblikket. Tidligere har det vært forventninger om at den amerikanske sentralbanken kan komme til å sette ned renten hvis ikke prispresset øker.

Torsdag viste produsentprisindeksen tendens til voksende inflasjon og dermed er markedet spent i forkant av fredagens inflasjonsindikasjon fra det amerikanske handelsdepartementet.

Dollaren har falt til det lavest nivået så langt i år målt mot euro. Fallet kommer i forbindelse med at markedet tror forbrukertilliten vil vise en nedgående tendens i mars. Forventingene er at forbrukernes tillit er på det laveste på seks måneder.

Det er den siste tidens signaler om at den økonomiske veksten i USA er på hell er ventet å smitte over på forbrukernes tiltro til økonomien.

En dollar koster 6,09 kroner og 0,75 euro fredag formiddag.

Følg dollaren her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis