GULLTAGGEN: (Kommunikator) Norges og kanskje Nordens største markeds- og kommunikasjonskonferanse satte igang i dag i Oslo. Over 1000 påmeldte deltagere skal i løpet av tre dager oppgradere sine kunnskaper om internett, sosiale medier, webanalyse, bruk av video på nett, integrerte kommunikasjonsløsninger og mer til.

Det kan virke litt overveldende, første dagen gir deg mulighet til tyve ulike workshops – alle med fagpersoner fra inn- og utland, og som besøker kan man blir litt mett, hva i all verden skal man velge?

En ninja på nett

- I really enjoyed listening to you today - hopefully I’ll be a Ninja after tomorrows presentation, sier Astrid Valen, kommunikasjonsrådgiver innen sosiale medier fra reklamebyrået Schjærven.

Foreløpig er hun ikke blitt overmett av faglig påfyll, men hun bekrefter at programmet er omfattende. Hun har nettopp kommet ut av foredraget med Avinash Kaushik - en av verdens fremste innen datafangst. Kaushik snakket om hvordan man kan bruke alle de muligheter som kan hentes ut fra nettstatstikk

Å lykkes med video

Et sentralt tema på årets Gulltaggen er hvordan man lykkes med video på nett. Hvordan man klarer å kombinere merkevarebygging med video og de kjøpsutløsende faktorer som store aktører bruker for å skape et behov hos meg som forbruker. Temaet ble behørlig dekket på egen workshop ledet av John Bjarne Lium, som er produktsjef for Levende Bilder i ABC Startsiden.

- Et lysende eksempel på dette er Old Spice-reklamen som gikk som en farsott ifjor høst. Takket være denne kombinasjonen av video og merkevarebygging økte Old Spice salget i Europa med 30 prosent, forteller han.

Omdømme på nett

Hvordan bygger man og opprettholder sitt omdømme i krisetider? Svaret på dette spørsmålet ble presentert av da BI presenterte sitt Kundebarometer. Hvordan klarer man å støtte opp innunder bedriften når det blåser som aller hardest og kundene sier at du er aller dårligst når det gjelder å pleie de?

- En dag med tyve workshops kan bli mye for alle og enhver, til tross for - eller kanskje på grunn av - alle veldige dyktige fagpersoner blir det litt vanskelig å velge de rette bitene fra internett-buffén, sier Anette Kallevig.

- Noen biter ser bare lekre ut, andre smaker veldig mye bedre enn de ser ut, men det jeg ønsker meg aller mest til neste år, det er at noen tipser meg om hvilke viner jeg skal velge til buffén. Gi meg mulighet til å bli tipset om hvilke biter som henger sammen, da blir min opplevelse av Internett buffén den aller beste, sier hun.