Stavrum fikk prisen under Oslo redaktørforenings årsmøte torsdag kveld.

- Publisher Gunnar Stavrum er kontroversiell, men har evne til å lære av kritikken. Gunnar Stavrum er god både på fakta og personlige vinklinger, sier juryen i sin begrunnelse.

Her ser du bloggen til Stavrum: Nett på sak

- Skiller seg ut

- Årets meningsbærer er en av de mest synlige redaktørene i Oslo og Akershus. Skriver godt og argumenterer stringent. Årets meningsbærer, med sine holdninger, gjør at han ikke sjelden skiller seg ut i det norske medielandskapet, sier juryen blant annet i begrunnelsen.

Les også: Av med skylappene, Frp

- Tusen takk for denne prisen. Jeg er veldig glad for den. Vi prøver å gi mange stemmer og trekke en tråd via kommentarfeltet, til bloggerne og mine kommentarer, sier Gunnar Stavrum i sin takketale.

  • Svein-Erik Hole i Teknisk Ukeblad fikk prisen Årets nyskaper.
  • Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen ble kåret til årets redaktør.
  • Astrid Gunnestad får hedersprisen av Oslo redaktørforening

Vil være døråpner

Stavrum takker for anerkjennelsen:

- For meg personlig og Nettavisen har det vært et prosjekt å være døråpner for en bredere samfunnsdebatt, som tåler ytringer om ømtåelige saker, sier Stavrum.

Les også: Innvandrere flykter ut av arbeidslivet

300.000 aktive bloggere

- Det går en linje fra mine kommentarer, via et liberalt kommentarfelt og til de rundt 300.000 aktive bloggerne i vårt bloggsamfunn, sier Stavrum.

Redaktøren mener dette vil gjøre avisen godt:

- Dette er også en annerkjennelse av Nettavisen som et organ for meninger og samfunnsdebatt, sier Stavrum.

«Ikke lett å drive uten subsidier ...»

Her er et knippe reaksjoner på at Stavrum ble løftet frem:

«Gratulerer til Stavrum. Det er ikke lett å drive avis uten å bli subsidiert av staten i Norge. Vi trenger flere medier som er selvstendige. Det er ikke bra å bare ha meningsbærende medier som skal være vaktbikkje for demokratiet når de alle er delfinansiert av den samme staten.»

«Jeg er nesten alltid uenig med deg men grattis.»

«Ofte en alternativ stemme, uten at det virker tilgjort. Så lenge jeg tror på at noen mener det de sier er det lett å godta uenighet. Gratulerer til Gunnar Stavrum, vel fortjent!»

HTML EMBED


Les også: Stavrum nominert til Årets meningsbærer

I nominasjonsbrevet sto det følgende om Gunnar Stavrum:

«Samtidig som han er sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen AS, skriver Gunnar Stavrum sin egen blogg «Nett på sak» nesten daglig. Bloggene kan lett nå opp mot 40-50 000 lesere, noe som ofte gjør dem til de mest leste og mest delte artiklene i Nettavisen. Samtidig er han blant de mest kommenterte – flere ganger med over 1000 kommentarer under hver artikkel. Det store antall lesere gjør at Gunnar Stavrum i dag er blant de mest synlige av Oslo-redaktørene», står det.

«Konklusjon: Gunnar Stavrum har modernisert den gamle, tydelige redaktørrollen og gjort den til sin i en helt ny mediehverdag. Dette gjør ham til en verdig vinner av tittelen Årets meningsbærer», heter det videre.

Disse var nominert:

Årets meningsbærer:

Berit Aalborg, Vårt Land

Gunnar Stavrum, Nettavisen

Frithjof Jacobsen, VG

Årets redaktør:

Eirik Hoff Lysholm, Dagsavisen

Helje Solberg, VG

Per Arne Kalbakk, NRK

Årets nyskaper:

Sverre Amundsen, Aftenposten

Svein-Erik Hole, Teknisk Ukeblad

Tove Lie, Khrono

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED