Gå til sidens hovedinnhold

Guri Hjeltnes søker på BI

Det er helt korrekt at Hans-Wilhelm Steinfeld og Guri Hjeltnes er to av fem søkere til journalistprofessorat på BI. BI har holdt søkerlisten hemmelig inntil nå.

Da BI nektet å offentliggjøre søkerlisten til skolens professorat i journalistikk, ble ledelsen kritisert. Avgjørelsen ble ikke tatt godt imot, blant annet mente man at dette var stikk i strid med et av journalistenes grunnprinsipper, nemlig offentlighetsloven.

Nå har imidlertid skolen bestemt se for å offentliggjøre de fem søkerne, skriver Dagbladet. De fem er forsker Guri Hjeltnes, som søkte på professorat både i Bodø og Oslo, førsteamanuensis Johan Roppen ved Høgskolne i Volda, NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld, master of arts Douglas Underwood ved University of Washington, og master of science Pål Aarsæther og korrespondent for Agence France-Presse.

Tirsdag oppnevnte kollegiet ved Handelshøyskolen en bedømmelseskommite som skal vurdere søkerne. Hans Fredrik Dahl leder komiteen. Det ble tidligere spekulert i at Hjeltnes, som også har søkt professoratene i Bodø og Oslo.

Fagbladet Journalisten har tidligere utnevnt Steinfeld og Hjeltnes som de sterkeste utfordrende, men avgjørelsen ligger nå hos BI.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar