Gå til sidens hovedinnhold

Gutta med utur hos sjefen

TV-stjernene tapte penger på ultrarike John Fredriksen i fjor.

- Hehe, ja det er sant. Men vi tjente på Golden Ocean, så dette er longterm, sier en usedvanlig munter Arne Hjeltnes i selskapet Norsk Rype- og Tytinglag til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Stjernelag
De glade «guttene på tur» med Arne Hjeltnes i spissen for de tidligere skistjernene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie samt kokken Arne Brimi, tapte på Hjeltnes nye arbeidsgiver John Fredriksens tankrederi Frontline.

Det viser regnskapet fra deres jakt- og fiskeselskap Norsk rype- og Tytinglag.

«I regnskapsperioden ble det kjøpt og senere solgt aksjer i Frontline LTD med et bokført tap på 60.750 kroner», heter det i notene i regnskapet til deres turselskap. Reder John Fredriksen ansatte i vår Arne Hjeltnes i sitt oppdrettsselskap Marine Harvest som kommunikasjonsdirektør.

Det hører med til historien at tytinglaget også mottok et utbytte på 24.716 kroner fra riggselskapet, så nettotapet ble 36.034 kroner før skatt.

Berget av finans
Selskapet hadde bare 16.000 kroner i omsetning i fjor, og et negativt driftsresultat på 1.234 kroner.

- Dette selskapet et «left-overs» fra da vi var aktive med «Gutta på tur», sier han og legger til at det ikke har vært TV-produksjon siden 2002.

Overskuddet etter finansinntektene ga et årsresultat på 2,1 millioner kroner som kommer fra salget av aksjer i C-Store Holding med en gevinst på 2,2 millioner kroner.

Pengene dekket også et tidligere tap på 106.000 kroner og resten gikk til egenkapitalkontoen.

Aksjeporteføljen teller ellers ved årsskifte de børsnoterte selskapene Fast, Golden Ocean Group, og Deep Sea Supply.

Tjente tapet tilbake
I inneværende år har selskapet realisert sine 100.000 aksjer i Fredriksens tørrlastselskap Golden Ocean. Det gikk inn på fem kroner og solgte halvparten i to vendinger til ti og femten kroner. Gevinsten før skatt på denne posten beløper seg til 750.000 kroner før skatt.

- Så det er bare moro å investere sammen med han John, sier Hjeltnes, og legger til at de var litt for raske med investeringen i Frontline.

Uten omsetning
Turgutta produksjon, som har en liten eierdel i tytinglaget, har heller ingen stor omsetning med kun 46.000 kroner i fjor. Årsresultatet endte på 13.000 kroner.

Dette selskapet har også ytet et lån på 190.000 kroner til tytinglaget.

Det opprinnelige planen med dette selskapet er å tjene penger på å produsere film for TV, kino og video.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka