Gå til sidens hovedinnhold

Gutter skambanket 11-åring

De to kameratene på 14 og 15 år var ute etter penger og brukte brutale metoder for å få dem.

(iBergen.no) Eldstemann ble dømt til betinget fengsel av Nordhordland tingrett.

Krevde penger
Kameratene møtte på den 11 år gamle gutten mens han syklet hjem fra idrettsplassen i en av Bergens nabokommuner. Like før hadde de plukket med seg en jernstang fra et gartneri i nærheten.

De stoppet gutten og spurte hva klokken var, før de forlangte at han skulle gi dem tolv kroner. Da han verken kunne svare på spørsmålet eller gi dem penger, stakk de jernstangen inn mellom spilene i sykkehjulet.

Sparket på bakken
Deretter kastet de seg over den forsvarsløse gutten. 14-åringen slo ham i bakken, mens de sammen sparket ham mens han lå nede. En av guttene spyttet 11-åringen i ansiktet, før han fikk flyktet unna de rasende tenåringene. En forbikjørende nabo ble redningen for den skamslåtte gutten.

Da han kom hjem var han ifølge moren svært oppskaket. Halve ansiktet var blått og genseren rød av neseblod.

Den mest aktive av de to overfallerne fikk saken løst i konfliktrådet, ettersom han var under den kriminelle lavalder. 15-åringen derimot, måtte møte i retten og tilstå.

- Skremmende for gutten
Dommerne karakteriserte angrepet som uprovosert og skremmende.

«Retten legger også vekt på at de to som utøvde volden, helt grunnløst også prøvde å kreve penger av NN (11-åringen, journ. anm.).(...) Tiltalte har handlet forsettlig. Det vises til han egen forklaring hvor han og kameraten hadde skaffet seg en jernstang; de hadde altså gjort forberedelser. Det kan se ut til at det var penger de var ute etter.» heter det i dommen.

Fordi 15-åringen var minst aktiv av de to, og kameraten hadde fått en mild straffereaksjon i konfliktrådet, fant retten det tilstrekkelig med en betinget dom.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka