Gå til sidens hovedinnhold

Hva han egentlig mener

Det er vel kjent at jenter ofte snakker i overført betydning. Men gutta sier ikke alltid det de mener de heller.

(YEYE): Det er en kjent sak at jenter ofte sier noe annet enn det de egentlig mener. Og at guttene – ja, de er jo så mye enklere. Men er det virkelig sant at gutter alltid sier akkurat det de mener?

Nei. Gutter er nemlig ikke så enkle som de ofte utgir seg for å være. Noen av grunnene kan være:

- Fordi sannheten kan føre til en krangel
- Fordi de er feige
- Fordi det er lettere å velge den enkle utveien

Her er noen klassiske eksempler på at de sier én ting, men mener noe helt annet:

«Vi må prate sammen»
Han mener egentlig: Jeg vil ikke være sammen med deg lenger – jeg tror vi burde slå opp.

Jenter er flinkere til å kommunisere i et forhold, og tar ofte opp problemer etter hvert som de melder seg. Slik at man kan få det ut av verden. Gutter har en tendens til å unngå konflikter og krangler, og derfor holder de heller problemene inne i seg enn å snakke om det.

Når det gjelder små, ubetydelige ting så er gutter flinkere enn jenter til å overse dette. Her burde jenter lære av det andre kjønn. Men når det faktisk er et problem av betydning, så burde dette tas opp med den andre parten. Hvis man ikke snakker om det, så har saker og ting nemlig en tendens til å hope seg opp. Gutter begynner derfor ikke å ventilere problemene før de har fått nok, og da kan det være for sent.

Løsningen kan være å spørre uoppfordret hva han liker og ikke liker, om hva han ikke er fornøyd med og om han vil at noe skal forandres. Da kommer man problemene i forkjøpet.

«Det er ikke som du tror»
Han mener egentlig: Det er akkurat som du tror.

Gutter har en tendens til å velge den enkle utveien – noe som kan føre til at han serverer en liten løgn i stedet. Her er det viktig å følge magefølelsen og sunn fornuft. Hvorfor skulle han lyve om dette, og hva er egentlig sannheten?

Tips: Gutter blir gjerne veldig skråsikre når de lyver, eller veldig detaljert i beskrivelsene. Mistenker du at han lyver, kan det være greit å gå frem på en forsiktig måte. Ingen liker å bli konfrontert med at de lyver.

«Jeg er dårlig på forhold og sånt»
Han mener egentlig: Jeg vil ikke ha et seriøst forhold med deg.

Det er bedre å spørre han rett ut om hva han mener, enn å lure på om han er interessert eller ikke. Mistenker du at han ikke er like engasjert i forholdet som deg, så er det bedre å vise forståelse for det enn å bli sur. På den måten kan dere kanskje komme frem til en løsning sammen.

Hvis han er redd for forholdet og forpliktelsene det medfører, vis at du forstår og gir han støtte. På den måten vil han føle seg tryggere.

«Ok, det skal jeg fikse»
Han mener egentlig: Jeg fikser det når og hvis jeg gidder. Slutt og mas.

Gutter liker rett og slett ikke å bli kommandert til ting. Sånn er det bare. Ingen bestemmer over dem, og de gjør som de vil. Men hvis han aldri gjør noe eller tar i et tak, så kan det være lurt å ta en prat med han.

Tips: Vær smartere enn han. I stedet for å fortelle han hva han skal gjøre, spør heller «kan du fikse dette i løpet av uken?». Da gjør han det når det passer han, i stedet for når det passer deg.

Det hele ligger i hvordan du velger å formulere spørsmålet. Prøv også «kunne du ha fikset dette, for det er du jo så flink til». Da gir du han et kompliment (som gutter elsker), og får han også til å føle seg viktig og flink – han er den rette mannen til oppgaven, og oppgaven avhenger av at han fikser det.

«Skal dere ikke ha en sånn jentekveld snart?»
Han mener egentlig: Jeg har lyst til å henge med kompisene mine – alene.

Dette kan bety at han føler seg skyldig i å ha lyst på en guttekveld, og ikke tør å si det. I utgangspunktet burde han ikke føle seg skyldig, da dette burde være en selvfølgelighet. Han skal ikke trenge å lyve om dette!

Derfor: føler han seg skyldig i å henge med gutta, burde du nok løsne litt på tøylene. Snu på flisa, og send han ut med kompisene – forholdet vil KUN tjene godt på dette.

Gutter trenger å være med kompisene uten at kjæresten alltid er med. Kvalitetstid heter det, noe man trenger med venner som med kjærester. Gutter trenger å være gutter, sånn er det bare. Selv om det kan være fint at kjæresten er med innimellom, så må de få lov til bare å være bare gutta også. Hvis ikke blir man kun den kjipe og klengete kjæresten, som ikke lar han få gjøre som han vil.

«Du ser dødsbra ut i den kjolen»
Han mener egentlig: Nå gidder jeg ikke å vente lenger!

Hør på det han sier – for han mener det virkelig! Gutter hater å vente, spesielt på at du skal prøve ti forskjellige antrekk, sko og hårfrisyrer før dere skal på fest. Og de kunne ikke ha brydd seg mindre. Han liker deg sannsynligvis i hvilket som helst antrekk, og han ser heller ikke alltid forskjell fra det ene til det andre.

Hvis du fremdeles er veldig usikker, så velg kun to alternativer og spør om han kan velge et av dem.

«Nå er det lenge siden vi har gjort noe morsomt sammen»
Han mener egentlig: Jeg vil ha sex.

Selv om han ikke sier i klartekst hva han ønsker, så er gutter ganske enkle på dette området. Alt som har å gjøre med noe gøy, spennende, morsomt osv. sammen – sex passer inn under alle disse kategoriene. Selv om han faktisk mener noe morsomt, som en opplevelse eller en aktivitet, så går det helt fint med sex også. Altså, en sikker vinner.

Gutter vet nemlig at jenter ikke liker sexmas. Foreslår han derfor en romantisk aften, så ønsker han nok dette, men har visse forhåpninger til hvordan kvelden skal avsluttes.

(Kilde: Det Nye)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her