Gå til sidens hovedinnhold

H&M + Marimekko

Kleskjeden fortsetter å samarbeide med utvalgte designere. Denne våren frir H&M til finske Marimekko.

(YEYE): Energi er stikkordet denne sommeren. H&M frisker opp motebildet med sin hyllest til Marimekko, det finske tekstilselskapet som har begeistret med sine flotte, sterke farger siden 50-årene.

Se kolleksjonen nederst i artikkelen

Designerteamet vårt har alltid beundret Marimekkos livlige trykk og farger, og de føles så riktige for denne sesongen

Lansering 11. april
Med mønstre fra det berømte arkivet til Marimekko har H&Ms designerteam skapt 70 artikler for herre, dame og barn, som tar deg med fra byens gater til varme strender. Kolleksjonen skal selges i H&Ms butikker på alle de 28 markedene og den 11 april lanseres kolleksjonen i Norge, heter det i en pressemelding.

Jackie Kennedy i Marimekko
Marimekko er berømt for sine fantastiske, enkle mønstre. Det var moteikonet Jackie Kennedy som satte Marimekko på verdenskartet da hun brukte kjolene deres i ektemannens presidentvalgkamp i 1960-årene. Siden den gang har Marimekko alltid vært et symbol på optimisme og positivitet, noe som gjør det perfekt for H&M.

Designerteamet vårt har alltid beundret Marimekkos livlige trykk og farger, og de føles så riktige for denne sesongen, sier H&Ms designsjef Ann-Sofie Johansson i en pressemelding.

-Vi fikk en god ide om å skape en sommerkolleksjon basert på den morsomme og glade stilen i Marimekkos vintage-trykk.

For by og strand
Forklekjoler, tunikaer og shorts med lekne detaljer beriker kolleksjonen. Skal du på stranden har kolleksjonen «A Tribute to Marimekko» både hele badedrakter og bikinier i 50-tallsstil, og dessuten solhatter og allsidige skjerf som kan knytes rundt hodet eller enkelt brukes som sarong.

For menn er det de såkalte Marimekko-stripene som pryder sesongens favoritt-t-skjorte. I tillegg finnes det kortermede skjorter og shorts med mer intense trykk.

INSPIRASJON: Marimekkos optimisme

FARGER: Kombinasjoner av rødt og rosa, olivengrønt og oransje, rødt og turkis, rødt, hvitt og sort

TEKSTILER: bomull, trikot, bomulls- og silkeblanding

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong