(SIDE2): Både designere, musikere og kunstnere har designet plagg for kleskjeden Hennes & Mauritz med hensikt å vekke oppmerksomhet rundt hiv/AIDS-epedemien.

Stort stjernelag
Ifølge H&Ms nettsider deltar både Rihanna, Chicks on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Justice, Katharine Hamnett, My Chemical Romance, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, The Cardigans, Tiga, Timbaland og Ziggy Marley i «Fashion Against AIDS».

- Jeg syntes det var en flott måte å oppfordre fansen til å gå sammen med meg i kampen mot hiv/AIDS. Jeg elsker at H&M tilbyr en moteriktig og enkel måte for unge mennesker over hele verden til å bli involvert, har Rihanna sagt.

Kjendisene har ikke fått betalt for oppdraget, og 25 prosent av inntektene skal gå til arbeid mot epedemien i prosjekter verden rundt. H&M samarbeider med organisasjoner som Designers Agains Aids og YouthAIDS.

Rufus Wainwright ble inspirert av konserter han spilte på Old Vic Theatre i London.

- Jeg vil ikke få aids! Jeg er en homofil mann og det er en viktig sak i livet mitt. Det har det vært siden jeg var tenåring, og risikoen har ikke minsket, sier han.

Fargerik
Kolleksjonen består av T-skjorter, topper og hettegensere. Alle plaggene har navnet på designeren, og deres personlige print.

- Det er en fargerik kolleksjon, og artistene har laget personlige trykk med stor stilsikkerhet, sier H&Ms hoveddesigner Margareta van den Bosch.

Prisene ligger på rundt 100 kroner, og plaggene er av organisk bomull. Alle har dessuten er lapp hvor det står: «Dette kan være det viktigste klesplagget du noen gang har lagt hendene dine på».

Klærne er i butikkene fra 1. februar.

Les også: