Gå til sidens hovedinnhold

H&M saksøkt

Anklages for plagiat.

(SIDE2): Hennes & Mauritz blir nå saksøkt av det italienske motehuset Pucci, som beskylder kleskjeden for å ha stjålet ett av deres mønster.

Se bilder fra kolleksjonen nederst i saken!

Det er ett av mønstrene i H&M designkolleksjon utarbeidet av Matthew Williamson som er satt under søkelyset. Designeren jobbet tidligere for Pucci, og laget vår- og sommerkolleksjonen «Capsules» for H&M i 2009, som kom i et begrensed opplag.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Ingen kommentar
H&M vil ikke kommentere hvor mye Pucci saksøker kleskjeden for, og vil heller ikke si noe eksakt om hva slags mønster det dreier seg om.

- Dette er et pågående arbeide, våre jurister går akkurat nå gjennom stevningen og vi velger derfor ikke på kommentere, men ber om å få komme tilbake, skriver H&Ms pressesjef, Malin Björne til den svenske avisen E24.

Den første muntlige forhandlingen vil finne sted i Paris den 19. mai.

Sterke farger og glade kjoler
Side2 ga Matthew Williamsons H&M kolleksjon en firer da vi testet den like før lanseringen i fjor.

«Det er veldig mange anvendelig plagg til en god pris i denne kolleksjonen - og derfor får den en god firer på terningen. Liker du sterke farger og glade kjoler, så er dette kolleksjonen for deg - og hvis du er fan av Matthew Williamson er det så klart et must. Størrelsene er slik de skal være, materialene er gode og klærne kan lett styles både oppe og ned. Minuset er selvsagt som alltid at hvis man lander på en av kjolene, så er det fare for at den dukker opp på noen andre på den glade sommerfesten.» lød vår konklusjon.

Stor suksess
H&M er kjent for å invitere store designere til å lage spesialkolleksjoner i begrensede opplag. Dette har faktisk vært så stor suksess at H&M har fortsatt med dette i stor skala.

- Det er en fantastisk mulighet å få arbeide med H&M, og skape en engangskolleksjon Matthew Williamson for H&M. Jeg liker at H&M skaper et helt nytt fenomen innen moteverdenen, med sin banebrytende idé å samarbeide med utvalgte designere og la de skape begrensede kolleksjoner. Det er spennende at de kreasjoner jeg lager for H&M kommer til å finnes tilgjengelige og forhåpentligvis vil være til glede for mange mennesker over hele verden, skre Matthew Williamson i en pressemelding i november 2008.

Kjendisfavoritt
Matthew Williamson gikk ut av den prestisjetunge kunst- og designskolen Central St. Martins i London i 1994, og er kjent for sine fargerike kolleksjoner.

Han er en kjendisfavoritt, og Sienna Miller, Keira Knightley og Helena Christensen er både noen av hans beste venner og største fans.

HER ER BILDER AV MATTHEW WILLIAMSONS H&M KOLLEKSJON:

1855

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken