Gå til sidens hovedinnhold

OIivia Wilde fronter H&Ms grønne motesatsning

Skuespiller og miljøaktivist Olivia Wilde er ansikt utad for H&Ms Conscious Exclusive-kolleksjon.

Kleskjeden H&M fortsetter med sine Conscious Exclusive-kolleksjoner med fokus på bærekraftig mote, og får igjen med seg skuespiller og miljøaktivist Olivia Wilde som ansikt utad.

LES OGSÅ: H&M-ambassadør Olivia Wilde; – Bærekraft og ansvar er viktig for meg

Den nye Conscious Exclusive-kolleksjonen skal vise hvordan mer bærekraftige materialer som hamp, økologisk lin og økologisk skinn kan brukes til å skape særegne plagg. Inspirasjonen er hentet fra hele verden med fokus på allsidighet. Blant nøkkelplaggene er en fotsid, ermløs kjole i økologisk lin og silke med trykk av håndtegnede fugler, en afrikanskinspirert cocktailkjole med paljetter i Tencel og resirkulert ull, en ermeløs cocktailkjole i økologisk hamp, økologisk silke og økologisk bomull med mønster inspirert av japanske kunstarter, en bomberjakke i Tencel-jaquard som viser vrangen ut som baksiden på en vev og en smokingjakke i økologisk silke med splitt til ermhulen.

Bruken av mer bærekraftige materialer går igjen i kolleksjonen fra resirkulerte perler på en volangkjole til økologisk skinn i en skinnjakke og i sandaler med hæl.

LES OGSÅ: Dette designersamarbeidet er streetstylefotografenes drøm

– Jeg elsker H&Ms Conscious Exclusive-kolleksjon, både når det gjelder stilen og ansvaret som ligger bak. All mote burde egentlig være slik: fantastiske plagg som naturlig også er mer bærekraftige, sier Olivia Wilde i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad i de globale elementene i denne Conscious Exclusive-kolleksjonen. De vakre og håndtegnede trykkene er det en av våre egne, talentfulle designere som står bak. Jeg synes Olivia Wilde er det perfekte valget til å fronte denne kolleksjonen, ettersom både hun og H&M engasjerer seg i en mer bærekraftig fremtid, sier Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgiver i H&M.

LES OGSÅ: Moteblogger Camilla Pihl med ny skokolleksjon for Bianco

H&M Conscious Exclusive-kolleksjon kommer i et begrenset opplag, og vil være tilgjengelig i utvalgte H&M-butikker over hele verden samt online fra 16.april.

Se bilder fra kolleksjonen nederst i saken!

HTML EMBED

Lyst på flere motesaker som denne? Følg oss på Facebook da vel!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken