Gå til sidens hovedinnhold

Hun designer for H&M

Fransk designer setter sitt preg på gatemoten.

(SIDE2): Til jul og til neste vår er det ingen ringere enn Sonia Rykiel som har blitt hanket inn for å designe et par kolleksjoner for Hennes & Mauritz.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Undertøy
Nytt denne gangen er undertøyskolleksjonen «Sonia Rykiel pour H&M». Hun føyer seg inn i kleskjedens mange hete navn de siste årene - Matthew Williamson, Karl Lagerfeld, Comme des Garçons, Kylie Minogue, Victor og Rolf, Roberto Cavalli har alle figurert til en rimeligere penge en vanlig i utstillingsvinduene.

- Det er betegnende for Sonia Rykiel å tenke på alle kvinner, for mote dreier seg mer om innstilling enn om økonomiske midler. Dette samarbeidet er helt i tråd med vår filosofi. Undertøyskolleksjonen «Sonia Rykiel pour H&M» er ideell for å tilby essensen av Rykiel til et stort antall kvinner over hele verden, og det er også en flott måte å avslutte året på. Strikkeplaggkolleksjonen passer perfekt til å ønske en ny fargerik sesong velkommen, sier datteren Nathalie Rykiel, som er administrerende direktør og kunstnerisk leder for Sonia Rykiel i en pressemelding.

Sonia oppfant sin signaturstil rundt det feminine, parisisk chice og moderne. Klærne betegnes som funksjonelle, behagelige og anvendelige klær.

- Hun har en holdning som er beundret av kvinner i alle aldrer over hele verden, sier Margareta van den Bosch, H&Ms kreative rådgiver.

Karakteristiske plagg
Sonia selv er 79 år gammel, men er fortsatt sterkt involvert i sitt motehus - men nå er det datteren Nathalie som har tatt over det meste av driften.

Blant Rykiels signaturer finner vi plagg «på vrangen», mye sort, blonder, strass, fargerike striper og selvsagt genserne som er blitt synonymt med varemerket. Designeren med det flammende røde håret er et fransk nasjonalikon som har mottatt mange æresbevisninger. Hun har også skrevet ni bøker og har stor innflytelse på det sosiale og kulturelle livet i Frankrike.

Lekkert til føttene
Før Rykiels første kolleksjon er ventet i hyllene er det i høst klart for skodesigner Jimmy Choo som lager en langt rimeligere sko til kvinnen.

Les også:H&Ms nye gjestedesigner er ...

Kommentarer til denne saken