Gå til sidens hovedinnhold

Ha en romantisk tur!

Her er seks romantiske forslag til hvordan du kan gi din kjære den perfekte Valentinerdagen.

LONDON (NA24): Vi er kommet til den romantiske måneden og den 14. februar er det Valentinerdagen

NA24 - din næringslivsavis

Blomster og sjokolade er vel og bra, men for den som genuint vil imponere, og kanskje til og med fri til sin kjære, har vi funnet frem til seks romantiske forslag.

Eventyrlig magi
Dromoland Castle i Irland er stedet for alle som har drømt om et frieri i historiske omgivelser.

Dromoland kan by på kongelig sjarm og eventyrlig magi – med andre ord det ideelle sted for en medbrakt prinsesse. Slottet har alltid vært yndet sted for britiske aristokrater.

Her kan dere stresse ned i spa-avdelingen og ta en spasertur i hagen med en medbrakt champagne. Du får oppleve magiske fontener og imponerende utsikt før man går til bords i restauranten og inntar en seks-retters middag. Kjøkkensjef McCann bruker lokale ingredienser og et ord i øret til servitøren gjør at diamantringen blir plassert i midten på dessertfatet.

Opp i skyene
Er du først opp i skyene forelsket, finnes det knapt et bedre sted for en romantisk reise enn å ta turen med London Eye – det store hjulet ved siden av Themsen der du i løpet av en halvtime får se London i fugleperspektiv.

Her kan du reservere din egen kapsel sammen med en flaske Laurent Perrier champagne servert av medbrakt servitør, og et brett eksklusiv fingermat følger også med. Du bør bestille turen ved solnedgang eller på kvelden. Dere får selvsagt VIP-behandling ved innsjekking og din partner vil føle seg som en stjerne før du eventuelt frir der oppe i høyden over London.

Et kaldt alternativ
En tur til en by omringet av is og snø vil smelte selv det mest iskalde hjerte. I så måte er byen Ilulissat på vest Grønland et aktuelt alternativ for den som vil ta sin kjære til et annerledes sted.

I dette området kan dere også oppleve villmarksliv og ubetinget ren luft. For de modige kan en sledetur bak rebelske huskyer danne den perfekte atmosfære til forslag om ekteskap. Et cruise på fjorden under flagrende nordlys vil i seg selv bli en uforglemmelig opplevelse.

Privat glamour
Baros på Maldivene er en liten øy som er lett å finne fra luften – den er nemlig formet som et hjerte. Egen bungalow og brygge ute i den blå sjøen og det indiske hav gir utvilsomt ekstra glamour ved siden av idyllen.

Baros er kjent for førsteklasses service og en privat aften er lett å arrangere, nær sagt hvor som helst på øya. Lighthouse er stedets førsteklasses restaurant. Her arrangeres såkalt «White Night», som starter med et glass kaldt champagne mens man opplever en rød-rosa solnedgang og en påfølgende middag under en magisk fullmåne.

Te for to
Sri Lanka er berømt for te og fantastiske feriemuligheter. Slår man disse to ingrediensene sammen, blir det mange muligheter å arrangere et romantisk te-selskap for to og et forfriskende avbrekk fra oppjaget hverdagsliv i byen.

Er du på utkikk etter noe spektakulært, bør du ta inn på Mahaweli Reach i Kandy der lokale tradisjoner vil oppleves som et eksotisk tillegg. Du kan for eksempel fri til din kjære mens dere cruiser på elven Mahaweli River. Husk å bestille lokale dansere og musikere med trommer som møter dere ved retur til hotellet.

Litt James Bond
Dersom din bedre halvdel vibrerer over synet av Daniel Craig som agent 007 i «Casino Royale», og hvis du alltid har ønsket å være litt som superspionen James Bond, bør du straks bestille tur til Hilton Northolme Hotell & Spa på Seychellene. Her har også Ian Fleming vært, han som skrev bøkene og kreerte James Bond, noe som inspirerte ham til å skrive «For Your Eyes Only».

Det ultimate er å bo på Ian Fleming-suiten med en dreibar seng, kontrollpanel for lys og gardiner og du finner også selvsagt alle Flemings bøker og James Bond-filmene. Dette er perfekte omgivelser for å fremføre ditt frieri over en vodka martini – shaken and not stirred, selvfølgelig.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai