Gå til sidens hovedinnhold

Enkle grep til vakkert hår

Håret ditt er som deg- det trenger pleie og omsorg for å skinne

Det er lett å bli misunnelig på kjendisens flotte hår. Hemmeligheten? Det er vi alle enige om - hårpleie! Men det er ikke alltid lett å finne frem i jungelen av hårprodukter og hårtips. Vi har samlet noen viktige tips til et sunt og glansfullt hår.

1. Kjenn din hårtype, og hør på profesjonelle råd

Sørg for at du bruker produkter som passer hårtypen din.

Blondt og bleket hår, krøllete, fint og tynt, skadet og slitt, krusete og tykt, følsom hodebunn - variantene er mange. Ulike hårtyper trenger ulik behandling. Det hjelper ikke med sjampo til mange hundre kroner hvis den ikke passer til ditt hår. Kjøp aldri stylingprodukter på råd fra venninner. Ikke med mindre du vet at dere har nøyaktig den samme hårtypen og frysiren.

La frisøren råde deg! Hvis du er usikker på hva slags pleie håret ditt trenger, spør frisøren din. Men ha i bakhodet at de fleste frisører er knyttet til bestemte merker de er interesserte i å selge.

2.Rens i dybden

Stylingproduktene du bruker blir ofte liggende i håret også etter hårvask. Begynner håret å se trist og tungt ut, er det på tide å ta en skikkelig dyprens. En såkalt rensesjampoo renser vekk alt av stylingrester fra hår og hodebunn slik at håret etterlates helt rent. Se etter en som er merket <<detox>>.

3.Kur, kur, kur

Sol, forurensning, klorvann, varmeverktøy sliter på håret, derfor bør du gi det en god kur 1-2 ganger i uka. En god hårkur gir fuktighet, pleie og næring i dybden og bidrar til et sunt og vakkert hår.

Håret ser ikke bare flott ut, men holder også på pigmentene hvis du har farget håret. Regelmessig kuring av håret gir et sterkt, mykt hår med vesentlig forbedret hårkvalitet. Bruk alltid balsam etter hårkuren, også etter fuktighetskurer. Balsamen lukker skjellagene i håret etter behandlingen.

Håndkletørr ALLTID håret før hårkur og bruk hårkur før balsam, ikke omvendt!

4. Beskytt håret

Akkurat som huden trenger solfaktor i sola, trenger også håret beskyttelse. Varmebeskyttende produkter er et <<must have>> om du bruker regelmessig verktøy som krølltenger, rettetenger, fønere og lignende. Håret tar skade av for mye varme, det blir frizzy og kan se veldig slitt ut. Bruk varmebeskyttende produkter før varmeverktøy. De finnes i forskjellige varianter, alt fra kremer til olje og spray.

Bruk ALLTID varmeverktøy på tørt hår!

5. Hårolje

Håroljer er blitt et «must» for alle kvinner som ønsker seg sunt og glansfullt hår. Oljene er blitt en global bestselger de siste årene og kommer i flere forskjellige dufter og bruksmåter. Virkningen av hårolje varierer fra merke til merke. Noen er laget for å pleie og legger seg som et beskyttende lag rundt hårstrået og tilfører fukt, mens andre kun brukes som et stylingprodukt som gir glans.

Bruk håroljen 1-2 ganger i uka som en kur eller 1-2 dråper daglig blandet sammen med balsam, spesielt nå som klimaet blir kaldere.

Enkelte oljer som inneholder mye silikon kan være med på å tynge ned fint nordisk hår. Derfor bør du være obs på valget av hårolje.

6. La håret hvile litt

Du trenger ikke å vaske håret hver eneste dag. Tilstanden på hår og hodebunn avgjør hvor ofte du bør vaske håret. Om håret ditt gjennomgår mye varme styling, la det få hvile en gang i blant.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken