Gå til sidens hovedinnhold

Han var hacket lurere enn fengselet

Det ringte ingen bjeller da den beryktede hackeren meldte seg på IT-kurs i fengselet.

Den britiske hackeren Nicholas Webber (21) er ingen hvem som helst.

Han er mannen bak den beryktede markedsplassen GhostMarket.net hvor datakriminelle kunne kjøpe og selge ulovlig kredittkortinformasjon.

Undergrunnsmarkedet var en gullgruve for den som visste å utnytte den type informasjon. Ifølge enkelte estimater ble detaljer herfra brukt til å tømme 65.000 bankkontoer for 130 millioner kroner verden over.

Om Webber var god til å skjule sine digitale spor, var trangen til å leve et liv i luksus vanskelige å dekke til. Han brukte store summer på seg selv, og politet fikk ferten av ham da han forsøkte å betale for penthouse-suiten på Hilton Hotel i Park Lane med et stjålet kredittkort.

Følgelig sitter Webber i fengsel. Han soner en dom på fem år.

Da Webber meldte seg på et IT-kurs innenfor murene var det likevel ingen alarmer som gikk. I løpet av kurset brøt Webber seg gjennom de digitale sikkerhetsmurene, og fikk tilgang til deler av fengselets datasystem, skriver nettsiden The Register.

Fengselet selv hevder datainnbruddet ikke utgjorde noen reell trussel mot fengselets systemer.

- Datamaskinene som ble brukt til opplæring var koblet til et lukket nettverk. Det var ikke mulig å få tilgang til personlige opplysninger eller full tilgang til internett, sier en talsperson til nettsiden.

Nyheten om Webbers innsats med hack og spade ble først offentlig da IT-læreren hans ble beskyldt for å stå bak datainnbruddet - og fikk sparken.

Han ble frikjent, men fikk likevel ikke jobben tilbake. Den britiske avisen Daily Mail skriver at læreren ikke var kjent med Webbers fingerferdigheter da han meldte seg på kurset. Heller ikke var det han som godkjente hackeren for kurset.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken