Forskere ved det amerikanske internettsikkerhetsselskapet Symantec har gjennomført en storstilt undersøkelse av ondsinnet e-post, og resultatene viser en slående geografisk konsentrasjon, ifølge britiske Times Online.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Totalt 12 milliarder e-postmeldinger ble analysert, og forskerne fant at hele 21,3 prosent av de ondsinnede e-postene ble sendt fra en og samme by: Shaoxing i Øst-Kina.

Angriper menneskerettighetsaktivister
Målene til de kinesiske hackerne ble også identifisert. Disse var i hovedsak eksperter på asiatisk sikkerhetspolitikk og menneskerettighetsaktivister. Dette er en sterk indikasjon på at kinesiske myndigheter har en finger med i spillet.

Totalt sto kinesere for 28,2 prosent av de ondsinnede e-postene som ble analysert.

Etterforsker Google-angrep
Symantec hjelper for tiden Google med å etterforske hackerangrepene de ble utsatt for fra Kina.

I desember i fjor ble Google og andre internettselskaper utsatt for et koordinert hackerangrep med utspring i Kina. Det ble stjålet intellektuell eiendom fra Google, og kanskje mer kritisk: Det ble avdekket at hackerne angrep e-postkontoer tilhørende kinesiske menneskerettsaktivister.

Dette var mye av bakteppet for at Google til slutt valgte å slutte å tilby en sensurert utgave av søketjenestene sine til landet. Mandag stengte Google sin kinesiskspråklige portal Google.cn, og startet samtidig å rute sine søk via Hongkong-tjenesten. Dermed dropper Google å følge det kinesiske pålegget om sensurering av informasjon, som er ment å holde et strengt tak på kinesernes tilgang til internett.

Les mer: Google dropper kinesisk sensur

Les også: Google vil stanse nettsensur

Kineserne har på sin side kommet med motbeskyldninger mot amerikanerne. Onsdag hevdet partiavisen til det kinesiske kommunistpartiet at Google selv spionerte på Kina.

Les mer: - Google samarbeider med spioner

Romania nest størst
Nest etter Kina er Romania, med 21,1 prosent av angrepene. Disse gjelder trolig i hovedsak svindelforsøk med sikte på økonomisk vinning.

USA, Taiwan og Storbritannia utgjør de siste fem landene på topplisten.