Gå til sidens hovedinnhold

Nytt miliardsalg i anmarsj

Nå skal også Hafslund på slankekur.

Eivind Reiten gjorde det med Hydro, Røkke gjør det med Aker, Hagen gjør det med Orkla og Christian Berg gjør det med Hafslund.

De rendyrker kjernevirksomheten i konsernet.

I løpet av 2010 solgte Hafslund verdier for over 1,5 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Og slik det ser ut nå skal kjernevirksomheten ytterligere rendyrkes.

Per i dag er den største enkeltinvesteringen Hafslund sitter på 8,9 prosent av aksjene i REC. Til tross for utvanning gjennom to emisjoner har Hafslund 1,7 milliarder kroner bundet opp i solaksjene.

Infratek ble skilt ut fra Hafslund i 2007. Hafslund ble i utgangspunktet sittende med 65 prosent av aksjene, men også her gjorde utvanninger til at eierandelen per i dag er 43 prosent. Verdien på Hafslunds aksjer i Infratek er omkring 560 millioner, skriver Finansavisen.

Begge andelene er til salgs som en del av prosessen med å rendyrke kjernevirksomheten og å satse mer og tyngre på fornybar energi og videreutvikling av infrastruktur.

Andre mulige salgskandidater er Fesil, der Hafslund eier 49,9 prosent, verdi 300 millioner, Network Norway 26,5 prosent, verdi 250 millioner og Metallkraft 8,7 prosent, verdi 30 millioner. til sammen er eierandelene verdt 2,84 milliarder kroner.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken