Gå til sidens hovedinnhold

Hagen blir enda rikere

NA24-TV: Stein Erik Hagen kan glede seg over kanontall fra Orkla.

Stein Erik Hagen blir enda rikere. Orkla går så det suser og milliardene renner inn til en allerede velfylt pengebinge.

NA24 - din næringslivsavis

Se innslag på TV 2 Nyhetskanalen ved å klikke i vinduet over

Orkla kan vise til et overskudd før skatt på 3.505 millioner kroner i løpet av året tre første måneder, mens resultatet før skatt endte på 2.148 millioner kroner i første kvartal året før. Driftsinntektene endte på 13.888 millioner kroner mot 12.498 millioner kroner i samme kvartal året før. Nye selskaper bidro med i overkant av 300 millioner kroner i driftsinntekter.

Driften
Driftsresultatet før goodwillavskrivninger (EBITA) ble på 1.467 millioner kroner i første kvartal en oppgang sammenlignet med 1.168 millioner kroner i første kvartal 2006.

Det ble realisert porteføljegevinster på 881 millioner kroner i kvartalet. I tillegg bidro gevinster fra salg av aksjer i Mecom og Renewable Energy Corporation (REC) samt andeler i eiendomsprosjekter på Fornebu til et høyt finansresultat. Orkla økte i kvartalet sin eierposisjon i REC til 39,75 prosent.

Bedre enn ventet
- Orkla har lagt bak seg et kvartal med god vekst, der alle virksomhetsområder har vist fremgang både i omsetning og resultat. Det har over tid vært arbeidet systematisk med innovasjons- og forbedringsprogrammer i konsernet, og dette ser vi nå resultatene av. Fremgangen må likevel ses i lys av et mer moderat 1. kvartal i 2006. Samtidig har vi god drahelp av sterke markeder for flere av virksomhetene, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en pressemelding.

Analytikerne ventet at Orkla skulle legge frem et resultat før skatt på 2.517 millioner kroner. Driftsresultat før goodwillavskrivninger var ventet å havne på 1.236 millioner kroner fra driftsinntekter på 13.339 millioner kroner. Det viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente