Gå til sidens hovedinnhold

Hagen fikk ikke svar

Carl I. Hagen fikk ikke svar på sitt spørsmål til sentralbanksjefen i nettmøte. Det er han ikke fornøyd med.

I fredagens nettmøte med sentralbanksjefen sendte Carl I. Hagen inn to spørsmål. Men han fikk kun svar på det ene. Det er han misfornøyd med.

NA24 - din næringslivsavis

- Ikke bra nok
- Jeg finner ikke det svaret tilfredsstillende. For ett år siden sa sentralbanksjefen at de forventet en økning i prisveksten. Ett år og fire renteøkninger senere er det ingen tegn som tyder på at det, heller tvert imot. Jeg synes ikke det er et godt svar, sier Carl I. Hagen til NA24.

- Hvordan kan renteøkningen være i samsvar med valutaforskriften som gir Norges Bank om å styre etter et inflasjonsmål på 2,5 prosent når prisstigningen og vel også forventningene er langt lavere, lurte Hagen på.

- Vi venter at prisstigningen vil tilta framover. Det skyldes den sterke veksten i produksjonen og sysselsettingen. Derfor øker vi renten mot et mer normalt nivå.

Regulatorrolle
Hagen spurte om Norges Bank ikke tiltar seg en regulatorrolle som det er regjeringen som har ansvaret for gjennom blant annet finanspolitikken.

Gjedrem gikk ikke nærmere inn på dette spørsmålet. Det er Carl I. Hagen misfornøyd med.

- Jeg finner rett og slett ikke at det er samsvar med Norges Bank og arbeidsoppdraget den har fått. Da er man inne på konsitiusjonelle spørsmål og da blir jeg veldig interessert, sier Hagen til NA24.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis