Gå til sidens hovedinnhold

Gir bort 2,7 milliarder

Camilla Hagen overlater den fremtidige styringen til lillesøster Caroline.

Camilla Hagen (29), Stein Erik Hagens eldste datter, har i all stillhet gitt bort alle sine aksjer i familieselskapet Canica, til lillesøster Caroline, skriver Dagens Næringsliv.

Canica er det selskapet hvor største delen av verdiene i Hagens milliardimperium ligger.

1/10 igjen
Beregninger avisen har foretatt viser at Camilla Hagen har gitt bort verdier for 2,7 milliarder kroner til lillesøsteren Caroline. Det hun sitter igjen med etter å ha gitt bort aksjene sine er 230 millioner kroner, eller nettoverdien av hennes aksjepost i Canica Investor.

- Ja, det er riktig. Caroline eier nå 60 prosent av Canica. Det er fordi hun går aktivt inn i driften av selskapet, mens Camilla ikke gjør det. Da er det naturlig at hun går ut, sier Stein Erik Hagen til avisen, og legger til at aksjene er gitt bort og ikke solgt.

Stålkontroll
Det er lenge siden Stein Erik Hagen utropte sin yngste datter Caroline til å ta over kontrollen i milliardimperiet sitt. Begynnelsen på imperiet var Rimi-butikkene som så dagens lys på 70-tallet.

Hagen selv har likevel fortsatt full kontroll over stemmene i selskapenes han styrer og kan, uten barnas samtykke, fatte beslutninger på selskapets vegne.

Verdiene i milliardimperiet er sentrert i de to familieselskapene Canica og Canica Investor. Disse selskapenes verdier består i all hovedsak av Orkla-aksjer, men i tillegg kommer Jernia-konsernet, netthandelsselskapet Komplett, eiendommer og finansinvesteringer.

Les også: Hagens skatteparadis slår sprekker

Stein Erik Hagen opplyser til Dagens Næringsliv, at både Caroline og sønnen Carl Erik er i full sving i Sveits med arbeid for familieselskapene.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken