(SIDE2): Store komikere og artister stiller til dugnad for å samle inn penger til jordskjelvofrene i Haiti.

Kurt Nilsen, Lars Lillo-Stenberg, Ingrid Olava, Espen Eckbo, Harald Eia og Bård Tufte Johansen er blant en rekke store norske kjendiser som stiller opp.

Musikerne entrer scenen og holder konserten «Dugnad for Haiti» søndag.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Engasjement
- På kort tid har mange artister kastet seg rundt og blir med på konserten. Blant dem som ikke har anledning til å stille er Dum dum boys, men de har på den andre siden donert penger gjennom Dugnad for Haiti og oppfordrer andre artister til å gjøre det, sier Alexander Eik, en av initiativtakerne for «Dugnad for Haiti».

Foruten nevnte artister stiller a1, Thom Hell, Ingrid Olava, Elisabeth Andreasen og Minor Majority. Alle inntekter går til nødhjelpsarbeid i Haiti.

Konserten sparkes i gang i Operaen 24. januar i Oslo, og planen er at arrangementet skal følges opp i resten av landet.

Humor for barna
Også på stand up-scenen stiller en rekke store navn. Atle Antonsen, Pernille Sørensen, Robert Stoltenberg, Harald Rønneberg, Thomas Numme og nevnte Espen Eckbo, Harald Eia og Bård Tufte Johansen er blant komikerne som vil hjelpe gjennom å stå på scenen på Latter, Aker Brygge.

- Det har vært svært lett å få folk til å bli med, alle ønsker å bidra i det viktige arbeidet. Nå håper vi at dere hjelper oss å hjelpe ved å komme, og se forestillingen, sier Atle Antonsen i en pressemelding.

Han er talsmann for arrangementet.

Stand up Norge har i lenger tid samarbeidet med Unicef. Billettsalget fra veldedighetsshowet går til organisasjonens hjelpearbeid, som først og fremst dreier seg om å redde barn.

- Jeg er imponert over at alle de største komikerne i Norge stiller gratis for de jordskjelvrammede barna neste tirsdag. De skal underholde med sine beste innslag og jeg gleder meg til å se alle i aksjon. Jeg har allerede kjøpt billetter, for jeg tror og håper at det fort kan bli utsolgt! sier Kjersti Fløgstad, generalsekretær i Unicef Norge.

Showet holdes på Latter, Aker Brygge 26. januar.

Strigråt
Det kraftige jordskjelvet rammet Haiti 12. januar i år.

Blant utenlandske kjendiser som engasjerer seg spesielt, er musikeren Wyclef Jean. Han er selv født i Croix-des-Bouquets ikke langt unna Port-au-Prince, som nå skal ligge i ruiner. Han var tidlige ute med å be verden om hjelp til jordskjelvrammede.

Han reiste også raskt til Haiti for selv å bidra med nødhjelpsarbeidet.

De siste dagene er det imidlertid blitt spekulert i om at han har forsynt seg av eget Haiti-fond. Ifølge nyhetsbyrået AP avviser Wyclef Jean at han har brukt penger fra organisasjonen sin som er kalt «Yele Haiti Foundation».

Da artisten stilte på pressekonferanse i New York i går, svarte han på spekulasjonene, og fortalte om tilstandene i hjemlandet sitt. Det var en tydelig preget Wyclef Jean som svarte på spørsmål.

Se video fra pressekonferansen:

HTML EMBED