(SIDE2:) Wyclef Jean er født i Haiti. Da nyheten om jordskjelvet kom sist uke, reiste hiphopartisten, som er vokst opp i New York, straks til hjemlandet for å bistå nødhjelpsarbeidet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Wyclef gjestet denne uken Oprah Winfreys show. Den verdenskjente artisten klarte ikke skjule sin store sorg da han viste sine egne bilder av arbeidet med å hale døde ut av ruinene, og kjøre dem til likhuset.

Tårene rant da han fortalte om hvordan han hjalp en venn ut av ruinene, og at han måtte bære ut elever og lærere fra skolen hans som er opprettet for unge artister.

Det er Wyclefs søskenbarn som har tatt bildene, skriver SplashNews. Fotografiene viser også Wyclef som går i de ødelagte gatene i Port-au-Prince sammen med sin kone Claudinette, og et team fra artistens organisasjon «Yele Haiti Foundation».

Strigråt
I kjølevannet av Wyclefs hjelpearbeid dukket det opp spekulasjoner om at han har forsynt seg av eget Haiti-fond. Dette avviste Wyclef under en pressekonferanse i New York tidligere denne uken.

Under den samme pressekonferansen fortalte han om arbeidet og sine opplevelser i Haiti. Det var en tydelig preget artist som snakket om de grusomme ødeleggelsene i sitt hjemland. Han klarte ikke holde tårene tilbake da han svarte på spørsmål om redningsarbeidet.

Det kraftige jordskjelvet rammet Haiti 12. januar.

Les og se video fra pressekonferansen: Nå skal de rocke og le for Haiti

HTML EMBED

2765