Gå til sidens hovedinnhold

Noe å dvele ved

Håkon Kornstad har helt siden han slo gjennom valgt å gå sine egne veier. Det fortsetter han heldigvis med.

Kornstad
Dwell Time
Jazzland Recordings/Universal

Til tross for at Håkon Kornstad ikke er mer enn 32 år, så har han allerede rukket å skaffe seg et solid navn både her hjemme og utenlands. Årsaken til det er åpenbar – Håkon Kornstad har helt siden han markerte seg for første gang i større sammenhenger for vel 10 år siden med Wibutee vist at han har noe høyst personlig å by på både som saksofonist, fløytist, elektroniker og på hans egen konstruksjon flutonette, som komponist og som bandleder.

Om det har vært i konstellasjoner der Kornstad har vært ledestjerna eller om han har vært sidemann, så skinner det raskt gjennom at musikken har noe Kornstad over seg.

Aller tydeligst kom dette fram på Kornstads soloprosjekt «Single Engine» som kom ut i 2007. Der viste han store deler av det han har på sin palett – med andre ord et dokument med enorm variasjon sjøl om han var aleine.

«Dwell Time» har blitt noe helt annet. Fortsatt er Kornstad ganske så aleine, men her har han nesten bokstavelig talt gått til kirka – Sofienberg kirke i Oslo – for å kontemplere rundt den stemninga som traff han der og da. På sett og vis er dette fri improvisasjon, men Kornstad har likevel åtte «låter» som utgangspunkt for disse inderlige ekskursjonene.

Han benytter seg i relativt stor grad av live looping og med sine forskjellige instrumenter skaper han stemninger og groover ingen andre er i nærheten av. Hele veien blir vi med på en vakker og søkende ferd. Kornstad befinner seg i et neddempa og coolt stemningsleie fra start til mål, men med mye spenning i uttrykket.

Kornstad har plukka ut det han synes låt best fra de to kveldene han tilbrakte i kirka. Vi får altså være med på høydepunktene og de kommer på rekke og rad på «Dwell Time».

Kommentarer til denne saken