(SIDE2): P3s musikksjef mener det viser at lista har lite troverdighet som popularitetsbarometer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

MGMT-singel på førsteplass
VG-lista Topp20 (singler) og Topp40 (album) baserer seg på siste ukens salg hos cirka 100 musikkforhandlere. Forrige uke gikk låta «Kids» fra det amerikanske hipster-bandet MGMT helt til topps.

Singelen lanseres først 13. oktober, og har i motsetning til bandets to første singler, «Time To Pretend» og «Electric Feel», ikke blitt hyppig spilt på radioen.

Moslet stiller seg kritisk til lista i en kommentar på P3.

«'Kids' er heller ikke i bruk i en profilert film, tv-serie eller reklame, som kan være springbrett for listesuksess. Ei heller har MGMT vært i Norge og spilt på Grosvold nylig, eller vunnet en talentkonkurranse på TV2. Hvordan kan da MGMT, sånn helt ut av det blå, gå rett inn på førsteplass på VG-lista?».

Kan manipulere seg til topps
Denne uken er MGMT ute av lista. Singelen gikk med andre ord rett til topps før den forsvant.

Moslet mener plasseringen har flere mulige forklaringer. Han spekulerer blant annet i at VG-lista har tatt med de digitale gratiseksemplarene man får av låta med abonnementer fra Djuice.

«I verste fall betyr det at plateselskapene kan klare å manipulere seg til høye plasseringer på VG-lista takket være gode avtaler med Djuice», skriver han.

Denne uken ligger Katy Perrys «I Kissed A Girl» på førsteplass, mens Metallica har kapret seks plasseringer.
Les: Har seks låter på VG-lista

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!