Gå til sidens hovedinnhold

Europris: - Bestemte oss for å trekke varene

De kritiserte halloween-artiklene er ute av butikk innen kort tid.

(SIDE2): Europris har blitt kritisert for å tilby makabre varer, i form av avkappede kroppsdeler. Den ene av varen lå i frysedisken, mens den andre varen kom i form av et kostyme.

Både organisasjonen Barnevakten og flere av våre lesere fant disse artiklene uhyggelige.

- Liksom det ikke finnes nok djevelskap i denne verden. At voksne folk kan være så perverse og forskrudde i hodet å si at det her er uskyldig moro, beregnet for unger er ikke til å begripe. Dette er langt, langt under lavmål fra Europris å andre som er med på dette, skrev Odd-Erik under artikkelen.

Trekker varene

Når vi snakker med Europris tirsdag morgen kan de fortelle at de har valgt å trekke produktene.

- Vi noterte oss reaksjonene, og bestemte oss for å trekke varene i dag tidlig ettersom vi så at det provoserte. De er ute av butikk i løpet av kort tid. Vi ønsket jo å levere varer som skulle være med på å skape en hyggelig feiring, og intensjonen var å levere noe positivt. Dette er bare en del av vårt sortiment hvor vi har satset på kostymer, smågodt og masker, sier innkjøpssjef Knut Spæren til Side2.

- Skjønner dere at noen reagerer på dette?

- Ja, jeg ser at de omtalte varene kan oppfattes som provoserende, spesielt når det er tatt ut av sin sammenheng. De som er opptatte av halloween vil kanskje ikke se det på den måten, men vi ser ikke på det som vår oppgave å provosere, og det er derfor vi har valgt å trekke dem. At noen finner dette makabert har vi respekt for, sier han.

Også på kjedens Facebook-sider har de valgt å gå ut med en unnskyldning:

«Vi har fått en del klager på noen av halloween-produktene våre. Vi har selvsagt aldri ønsket å støte noen, men innser at vi tok en uheldig avgjørelse da vi tok inn disse varene og har derfor valgt å trekke disse fra markedet med øyeblikkelig virkning. Vi håper at dere kan tilgi oss for tabben, og ønsker alle en god halloween-feiring!»

Under innlegget har flere vist sin skuffelse, og det er tydelig at dette er noe det er stor uenighet rundt.

- Skuffet! Synes dere kunne laget en avskjermet halloween-avdeling med alle de fine avkappede hendene og slike ting, hvis det plager de fisefine så mye. I steden for å fjerne varene helt, skriver en.

- Selvfølgelig må noen ødelegge moroa for andre, skriver en annen.

- Ekstremt

Organisasjonen Barnevakten fortalte til NRK at de synes dette var for sterk kost, mens butikksjefen hos Europris Sørlandssparken Pluss, Svein Monsen, mente kroppsdeler bare er uskyldig moro og påpekte at dette har blitt solgt i USA lenge, og at vi nå tar etter.

- Det vi ser her er veldig ekstremt. Spesielt det at det ligger på Europris blant utkledningstøy for barn, sier rådgiver i Barnevakten, Kjellaug Tonheim Tønnesen.

LES MER:- Det vi ser her, er veldig ekstremt

Kommentarer til denne saken