Gå til sidens hovedinnhold

NRKs nye storsatsing

Bruker 60 millioner. Se hvem som får hovedrollene.

(SIDE2): «Halvbroren» er en av Lars Saabye Christensens best likte romaner, i hvert fall dersom man skal dømme ut fra rollebesetningen til NRKs nye storsatsing «Halvbroren», basert på forfatterens bok med samme navn.

- Jeg leste boken for noen år siden, og likte den veldig godt. Og Lars Saaby Christensen er helt klart en betydelig aktør i norsk filmsammenheng, sier Nicolai Cleve Broch til Side2. Mandag ble rollebesetningen presentert på Grand Café i Oslo.

Cleve Broch spiller Barnum Nilsen. Han er TV-seriens jeg-stemme. Han får full støtte fra Agnes Kittelsen, som spiller Barnums venninne Vivian.

- Jeg er blodfan av boka, og har lest den mange ganger, istemmer Kittelsen.

Generasjonsserie
I tillegg til filmmanusforfatter Barnum, er hovedkarakterene hans familie, representert ved de sterke kvinnene: Moren Vera, bestemoren Boletta og Barnums oldemor og familiens overhode, Den Gamle - samt stefaren Arnold og halvbroren Fred, som ble unnfanget ved en voldtekt og hvis far er ukjent.

LES OGSÅ: Halvbroren blir tv-serie

Som bokseren Fred, som passer på lillebroren Barnum, finner vi Frank Kjosås (29). Hans forsvinning og Barnums senere søken etter broren, er hovedtema for serien.

- Det blir en av de tøffeste rollene jeg har gjort. Karakteren min spenner aldersmessig fra 17 til 35-40 år, og jeg skal være bokser. Men jeg gleder meg utrolig, sier Kjosås, som tidligere har hatt mindre roller i filmer som De Usynlige, Varg Veum og De gales hus, men som er en kjent skuespiller fra Det Norske Teatreet.

De Niro som forbilde
29-åringen forteller at han allerede har begynt å ta boksetimer og snart skal begynne å trene bodysculpting med personlig trener på SATS, for å få det rette utseendet for rollen.

- Jeg er vant til å trene på tredemølle, holde pulsen gående, men ikke et slikt fysisk hardkjør. Jeg har Robert De Niro i «Raging Bull» som et forbilde, den 50-talls spinklere, men senete og utholdende typen. Og jo flere jeg sier det til, jo mer må jeg jobbe for å nå målet, så da forteller jeg det til alle, sier skuespilleren.

På rollelisten finner vi også Jon Øigarden (Arnold), Mariann Hole (Vera), Marianne Nilsen (Boletta), den danske skuespiller-veteranen Ghita Nørby (Den Gamle) og Ola Furuseth (Peder).

Hopper i tid
Per-Olav Sørensen, som også tidligere har jobbet med Saabye Christensens manus, har regien på serien.

- Vi har ikke castet rollene etter hvordan karakterene er beskrevet i boken. For eksempel er egentlig er Barnum liten og rund, mens vi har valgt ut fra hvem vi mener kan bære rollen, sier Sørensen, som forteller at i motsetning til det som er normalt i TV-serier, har de valgt å beholde et viktig element fra boken.

- Vi hopper i tid, det er stadig tilbakeblikk. Vi ville ikke lage en lineær film, det hadde ikke blitt like spennende for seerne. Dette er også en detektivfortelling.

«Halvbroren», som kom ut i 2001, spenner tidsmessig fra etterkrigstid til 90-tallet. Saaby Christensen fikk blant annet både Brageprisen og Nordisk Råds litteraturpris for boken som er solgt i over 200 000 eksemplarer

Trenger de unge
NRK er ennå ikke ferdig med castingen til serien. Kanalen søker etter gutter og jenter i alderen 13 til 15 år, som kan spille Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen og Ola G Furuseths roller som unge.

TV-serien, som ifølge Dagbladet skal ha et totalbudsjett på 60 millioner, starter innspillingen i løpet av våren. Serien skal bestå av åtte episoder på 45 hver, og skal sendes i 2012.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken