SOGN HAGEKOLONI (Side2): - Denne sesongen er det mye natur, og mye resirkulert. Man skal ta vare på miljøet. Det er mye man kan bruke om igjen, og det er superviktig, sier interiørekspert, Halvor Bakke til Side2.

Vi møter han under lanseringen av årets IKEA-katalog, og vi måtte selvfølgelig høre hva den karismatiske eksperten som både eier eget interiørfirma og er fast stylist ved interiørbutikken Hilmers Hus, hadde å si om høsttrendene. Mange kjenner Bakke fra TV 3-seriene «Homsepatruljen» og «Norges styggeste rom», og er ellers en velkjent interiørekspert med egen designlinje.

- Slik jeg har oppfattet det, så er det mye blått - i alle toner. Og mye grått selvfølgelig, som en fortsettelse på det som begynte i fjor, forklarer Bakke.

- Jeg liker ikke gult
Selv er ikke interiøreksperten så opptatt av hva som er trendy, og ikke. Han mener man må følge magefølelsen, men innrømmer at man selvfølgelig blir påvirket av det omverdenen forteller er trendy.

- Man blir alltid påvirket av hva man ser, og hva butikkene lager. Gult er en av de store fagene, jeg liker ikke gult. Det er også mye natur og miljø i år, forklarer han.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Har ikke trendy hjem
Selv har Bakke kjøpt seg hus på landet, og begynte med å fjerne alle spor av gule blomster i hagen. Nå er huset ferdig innredet, men han påstår at det er langt fra et trendy hjem han har fått seg.

- Innredningen er veldig på landet, litt svensk på landet på en måte. Litt Gustaviansk, litt gammelt og litt nytt, men veldig dempet, mye duse gråtoner. Kjøkkenet har vi malt i en grønntone, nesten lys militærgrønn, forklarer han.

- Bland ikke stiler
Når man skal innrede mener eksperten at det er viktig å ikke blande stiler, men heller velge én retning.

- Du liker litt sånn Lexington, så liker du litt sånn shabby, så liker du litt Slettvoll, alt dette går ikke sammen. Du må på en måte velge en av de, for da er det spå mye lettere å lykkes. Man må nesten sette opp en liste over hva man liker best, tipser han.

På spørsmål om hva som er en av de viktigste møblene i hjemmet, svarer han etter litt betenkningstid;

-Hvilestol tror jeg. Det behøver ikke være en recliner eller en stressless, men man må ha være en hvilestol. Man må ha tid til å hvile litt i hverdagen. Det er veldig viktig for meg, innrømmer han, og avslører at han har laget et lite bibliotek i sitt nye hus, som skal brukes til avkobling.

Hva skal et hjem være?

-Det skal være en oase og et fristed, et privat sted. Et sted hvor du kan slappe av og hente energi til jobben din. Det er på jobben vi tjener penger til å ha et hyggelig hjem. Så det er en hel kjede. Har du det bra hjemme, så har du det også bra på jobb. Tror jeg. Da gjør du en bedre jobb og har det bedre meg deg selv, påstår han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Katastrofe
Siden vi møter interiøreksperten under lanseringen av IKEA-katalogen er det naturlig å spørre han hva slags forhold han har til den svenske interiørkjeden.

-I perioder har det vært sånn hat elsk. Jeg tror ikke jeg er helt alene om det. Man skal på IKEA for de har mye bra og det skal fungere, men det er ikke alltid det fungerer når man kommer dit. Det tar tid å hente ting og litt sånn der, sier han.

Han mener derimot det er katastrofe å innrede hele hjemmet med IKEA-møbler.

- Nei, nei, nei. Selv om det er det IKEA ønsker, at man skal kunne kjøpe et helt hjem, og mikse stilartene på IKEA for å få den stilen man ønsker. Men jeg synes det blir kjedelig, det blir for enkelt. Jeg synes det er morsommere å gå flere steder å handle. For da blir det enda mer unikt enn en helt ferdig setting som står ferdig på IKEA, avslutter han.