(SIDE2): En kaffekopp er ikke lenger bare en kaffekopp. Skal du være riktig hip, er det viktig å servere kaffe og te i riktig kopp. Vi viser deg noen av koppene som finnes på markedet akkurat nå, og interiørekspert Halvor Bakke forteller deg hva du absolutt bør se etter ved anskaffelse av nye.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Kopper som dekor
– Te- og kaffekopper er så absolutt viktig. De kan brukes som et dekorelement ved å ha fremme på en hylle, hengende på kroker eller stables på kaffemaskinen mange har nå, forteller eksperten.

Merker, designere eller trendene betyr lite for den profilerte interiørstylisten.

– Ikke tenkt på merket eller design. Gå for det du personlig liker. Ikke vær opptatt av hva naboen har kjøpt, eller hva som egentlig skulle være mest trendy akkurat nå.

– De bør absolutt ikke matche
Halvor er spesielt opptatt av kopper med en personlig vri.

– Jeg liker de litt overdimensjonerte tekoppene... store, gode og i alle mulige farger. Det er jo mange keramikere som lager kopper med personlige uttrykk, rosemønstre, englebilder (som jeg har selv) eller helt enkle, rene farger. Her kan man jo tenke at koppene skal passe til resten av interiøret, men personlig synes jeg godt at de kan stikke litt ut av resten. De bør absolutt ikke matche. Det er både moro og enkelt å bytte kopper og kar, uavhengig av resten av interiøret, mener han.

Galskap
Halvor er ikke sen om å legge noen ekstra kroner på bordet, dersom de riktige koppene skulle dukke opp.

– Finner jeg noe jeg «dør for», så kan jeg godt betale mye. Hvis koppen blir prikken over i-en på kjøkkenet, da er jeg ikke vanskelig å be. Jeg har forresten espressokopper laget i Frankrike til 400 kroner per stykk. Det er i overkant galskap, men du verden så fine de er.

Se bilder av flere kopper som finnes i butikkene lenger ned

2179