Gå til sidens hovedinnhold

Ham Kam først med dopingsertifikat

Ham Kam blir pilotklubb i Antidoping Norges aksjon ”Rent idrettslag” som er et samarbeidsprogram mellom Norges idrettsforbund, Antidoping Norge og Norsk Tipping.

Antidopings forebyggende satsing ble presentert mandag – med HamKam fotball som det første laget som fikk "Rent idrettslag-sertifikatet”, som et bevis på at klubben skal sette økt fokus på verdi- og antidopingarbeidet i sin klubb.

Samarbeid

"Rent idrettslag" er et samarbeidsprogram mellom Norges idrettsforbund, Antidoping Norge og Norsk Tipping.

Spillemidler fra Norsk Tipping har siden etableringen av stiftelsen Antidoping Norge finansiert antidopingarbeidet i Norge, skriver Hamar Dagblad..

I det nye prosjektet skal idrettslag på en positiv måte vise sin nulltoleranse til doping ovenfor utøvere, foreldre og lokalmiljø – både gjennom en antidopingpolicy og ved å øke kunnskapen blant utøverne.

Rollemodeller

– Verdi- og antidopingarbeidet er sentralt i HamKam. Våre topputøvere er rollemodeller for mange ungdommer. Derfor vil vi markere nulltoleranse til doping og være et rent idrettslag, sier HamKam trener Arne Erlandsen til Hamar Dagblad.

– Skal idretten opprettholde sin rene verdiprofil for fremtiden, er det viktig at idrettslaget er en tydelig verdiformidler for en Ren idrett, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge til avisa.

Gjennom dette opplegget kan alle idrettslag være med på å oppfylle idrettstingets vedtak fra 2007 om å forhindre dopingbruk.

– Nå ønsker vi som står bak satsningen at alle landets idrettslag skal vise en aktiv handling i forhold til antidopingarbeidet og sertifiserer seg som "Rent idrettslag", sier Anders Solheim til Hamar Dagblad.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden