Gå til sidens hovedinnhold

Pene mennesker får enklere lån

De gjør det også bedre i kjærlighetslivet og tjener mer på jobb, viser ny bok fra økonomiprofessor.

Ikke overraskende er de i tillegg mer fornøyde med livene sine totalt sett. Det fremkommer i en ny bok fra den amerikanske økonomen Daniel Hamermesh, «Beauty Pays: Why Attractive People Are More Successful».

Denne boken skal være den første boken som har tatt et seriøst blikk på forskjeller i hverdagen for dem som anses som pene, og de som ikke gjør det.

Daniel Hamermesh, en økonomiprofessor som har skrevet to bøker tidligere, har funnet ut at de mindre pene menneskene lider mer økonomisk enn de som anses som pene.

Forfatteren kom også fram til at amerikanske myndighetene må ta tak for å hindre skjønnhetsdiskriminering.

- Jeg vil argumentere for at penhet-effekten reflekterer samfunnsmessig diskriminering og at det ikke er produktiv, sier Hamarmesh i et intervju, som du kan lese her.

Business Insider har tatt utgangspunkt i boken, og listet opp flere økonomiske fakta om pene mennesker.

Her er noe av det som kommer fram i boken:
1. I boken blir det forklart at symmetri er den viktigste faktoren til at en person anses som vakker. Det er heller ikke nødvendig å justere for kultur, rase eller alder. En attraktiv person vil se attraktiv ut for de fleste mennesker.

2. De peneste kvinnene tjener åtte prosent mer enn de som ser gjennomsnittlig ut. De kjekkeste mennene tjener fire prosent mer. I tillegg tjener de minst pene kvinnene igjen fire prosent mindre enn de gjennomsnittlige. Et enda mer oppsiktsvekkende tall er at de «styggeste» mennene tjener hele 13 prosent mindre enn de som ligger rundt snittet.

3. Amerikanske professorer som blir betraktet som attraktive, tjener seks prosent mer.

4. Det er større sjanse for at den lille prosentandelen mennesker som virkelig er lite attraktive, har begått lovbrudd som ran og overfall når de var yngre.

5. Pene mennesker får lettere lån og lavere renter.

6. I boken kommer det fram at de attraktive genererer mer inntekt til bedriften enn de som ikke er så attraktive.

7. 55 prosent av de peneste menneskene er fornøyd med livene sine.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken