Gå til sidens hovedinnhold

Hamrer løs på Økokrim

Rune Brynhildsen mener han er utsatt for en «fantastisk konspirasjonsteori». NA24 følger rettssaken.

OSLO TINGRETT (NA24): Onsdag fortsatte innside-saken i Oslo tingrett, hvor Rune Brynhildsen og seks andre personer står tiltalt for innsidehandel i selskapene Via, Findexa og Ignis. Brynhildsen er kun tiltalt for å ha lekket innsideinformasjon, ikke for å selv ha handlet aksjer.

Brynhildsen nektet straffskyld da saken startet tirsdag. Ved 11-tiden onsdag formiddag inntok Rune Brynhildsen vitneboksen for å avgi sin forklaring. Brynhildsen virket opplagt og tilfreds med å begynne sin forklaring.

- Man kan jo velge å tro det eller ei, men jeg er, etter 16 måneders venting, glad for å kunne forklare meg, sa han.

- Fantastisk konspirasjonsteori
Han vedgikk at saken har vært en tung belastning.

- Jeg har fått betydelig medieomtale. Det har vært krevende siden jeg ikke har villet forklare meg før nå. Det er uvirkelig å se hvordan denne saken har blitt fremstilt av Økokrim. Det er en ganske fantastisk konspirasjonsteori som jeg håper det nå vil være mulig å kaste lys over, sa Brynhildsen.

Han vil bruke mye tid i retten onsdag på å forklare seg i detalj om sitt forhold som rådgiver i selskapene han er tiltalt for å ha lekket innsideinformasjon fra.

- Visste ikke alt
Når det gjelder selskapet Via Travel Group forklarte PR-rådgiveren at det er ingen tvil om at han satt i en innsideposisjon. Men han forklarte i dag at i forbindelse med FSN Capitals oppkjøp av reisebyrået så satt han ikke med den kunnskapen Økokrim hevder.

- Vi var ikke rådgiver for Via ved oppkjøpet. Brynhildsen Woldsdal PR as jobbet for ledelsen i selskapet, og ledelsen var blant de siste aksjonærene som aksepterte budet fra FSN, forklarte Brynhildsen.

PR-rådgiveren forklarte også at det ble skapt et inntrykk av at han visste alt.

- Jeg hadde ikke detaljkunnskap. Mitt oppdrag var å fortelle ledelsen hva som var mest nøytralt i fohold til kommunikasjonen med styret, og for den interne informasjonen i selskapet, forklarte han.

- Oppgitt over Økokrim
Økokrim mener at de ved hjelp av kontoutskrifter skal kunne bevise at Rune Brynhildsens investorvenn og medtiltalte Dag Buom Eriksen har betalt for innsideinformasjon. I tillegg mener påtalemyndigheten at tiltalte Eirik Stokmo og Knut Holte har blitt bedt om å betale for informasjon i innsidehandlene i selskapene Via Travel Group og Findexa.

Les også: - Betalte for informasjon


Advokat Berit Reiss-Andersen er forsvarer for Eirik Stokmo. Hun er oppgitt over aktoratet.

- Det har aldri forekommet noen form for betaling. Jeg er oppgitt over at det hevdes at det er betalt for informasjon, sa Reiss-Andersen i retten onsdag.

NA24 følger saken.