Gå til sidens hovedinnhold

- Han kan gjøre krisen verre

«Galskap» og «søppel», sier mediemogul om mannens skatteplaner.

Murdoch, som blant annet eier avisene The Sun, News of the World, Wall Street Journal og TV-kanalene Fox og BSkyB, går hardt ut mot demokratenes presidentkandidat.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Slakter skatteløfter
Den mektige medieinvestoren har aldri vært redd for å blande seg inn i politikken, og snakker rett fra leveren i helgens utgave av The Australian (som eies av nettopp Murdoch):

Les også: Bråk om forsvunnet Murdoch-bok

- 40 prosent av den befolkningen i USA betaler ikke skatt, så hvordan kan Obama gi dem skattekutt?

Med presidentvalget rett rundt hjørnet, fastslår den kontroversielle 77-åringen at Barack Obamas skattepolitikk er både «galskap» og «søppel». Særlig er Murdoch skeptisk til skatterabatt for folk flest og ekstraskatt til de som tjener mer enn en kvart million dollar. Og han slakter løftet om skattekutt til 95 prosent av befolkningen.

Les også: Verdens sterkeste mann

- Alvorlig skade økonomien
- I de siste tre-fire årene har en noen demokrater truet med å ilegge ekstra tariffer på (kinesiske) importvarer. Hvis det skjer kan vi ende opp med sterke motreaksjoner som helt sikkert vil kunne gjøre alvorlig skade på verdensøkonomien, sier Rupert Murdoch, og understreker at «vi lever i farlige tider».

Melbourne-fødte Murdoch poengterer at ingen vet hva Barack Obama virkelig vil gjennomføre om han slår John McCain og blir USAs neste president onsdag morgen norsk tid.

- Men hans erklærte valgløfter kan gi en skikkelig tilbakegang for globaliseringen.

Les også: Slik blir tv-dekningen av valget

Reklame

Nå stiger strømprisen igjen - slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken