Gå til sidens hovedinnhold

Håndball ga Dorthe rekord

Norge rotet bort medaljehåpet, men TV 2 kan juble over at håndball-tv har gitt dem et løft i helgen. «God kveld, Norge» bikket en halv million.

(SIDE2:) Sammenlignet med uke 48 økte TV 2 andelen på tirsdag, torsdag, fredag og lørdag sist uke. Mot en markedsandel på 29,7 prosent uken før, ble andelen 31,1 i uke 49.

Både fredag og lørdag hadde kanalen en økning på henholdsvis 7,5 prosent og 7,8 prosent.

- Alltid suksess

Kampen mellom Norge og Slovenia fredag samlet et snitt på 626.000 seere. Lørdag da Norge rotet bort medaljesjansene i kampen mot Ungarn, var det 676.000 seere og andel som fulgte med på TV 2.

- Håndball har alltid vist seg å være en seersuksess. Noen av våre mest sette sportssendinger er håndballkamper, sier informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland til Side2.

VM-kampen i 1997 er TV 2s tredje mest sette sending noensinne, med 1.392.000 seere, VM-kampen i 1999 mot Frankrike er den femte mest sette, med 1.337.000 seere, mens EM-kampen mot Danmark i 2004 plasserer seg som den niende mest sette sendingen, med 1.275.000 seere.

Rekord for God kveld

Kampen bidro til å løfte seertallet utover kvelden. «Piano piano» ble sett av 380.000. Dette er programmets nest høyeste seertall så langt.

Og «God kveld, Norge» ble sett av hele 525.000 seere. Dette er årsbeste for Dorthe Skappel.

- Har vi en godbit på skjermen utover det vanlige så ser vi veldig ofte at det får positive konsekvenser for programmene senere på kvelden, sier Rasdal Unneland.

Søndag var det ingen sending i Håndball-VM. Det var også dagen med størst nedgang sammenlignet med uke 48, med 5,5 prosent mindre markedsandel.

Fire nye mesterskap

Sist uke ble det kjent at TV 2 sammen med TV2 Danmark og svenske TV4, har sikret seg rettighetene til de fire neste europamesterskapene i håndball. Det er rettighetsselskapet Infront Sports & Media AG som har solgt tv-rettighetene på vegne av det europeiske håndballforbundet.

- Vi har hatt noen av våre største seersuksesser i EM- og VM-sluttspillene for kvinner, og med mesterskapet i januar viste også gutta at de klarte å skape entusiasme blant tv-seerne. Det lover godt også for fortsettelsen, sa sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken