(Bergensavisen)

Tertnes fikk æren av å åpne Fana Arena i eliteseriekampen mot Gjerpen søndag ettermiddag. Fanas kamp mot Molde ble som kjent avlyst etter flytrøbbel på fredag.

Bergenserne kom imidlertid usedvanlig dårlig ut mot laget fra Telemark som sto uten poeng etter de to første rundene. Stolpeskudd, redninger og tekniske feil bidro til at gjestene raskt tok føringen.

Halvveis ut i 1. omgang lå Tertnes under med hele syv mål på stillingen 4–11. Bare seks minutter før pause hadde gjestene fremdeles en ledelse på syv mål.

Under med fire til pause

Mot slutten av omgangen våknet riktignok supermålvakt Marie Davidsen. I tillegg sørget Hermine Auberg og Tina Abdulas scoringer for at ledelsen minket til fire mål. Til pause hadde Gjerpen en ledelse på 17–13.

I 2. omgang startet Julie Lygren med å sette inn en ny redusering. Da Gjerpen ble avblåst for flere tekniske feil i angrep og fikk en ny utvisning, fikk også Tertnes ytterlige muligheter til å ta inn på.

Ti minutter ut i omgangen scoret Madeleine Hilby sitt syvende mål for dagen, og de blåkledde var kun ett mål bak på stillingen 17–18.

Hilby var virkelig i scoringsform og satte like gjerne inn utligningen like etterpå.

Med et kvarter igjen å spille tok Tertnes føringen for første gang i oppgjøret etter et godt skudd av Lygren. Da våknet også Thea Stankiewicz og scoret to kjappe mål etter å ha bommet og bommet hele kampen.

Hentet igjen ledelsen

Deretter fulgte lagene hverandre tett. Med ti minutter igjen å spille i Fana Arena viste resultattavlen 22–21 til Tertnes og det ble duket for en spennende avslutning.

To og et halvt minutt før slutt så imidlertid Tertnes ut til å feste grepet om seieren. Lygren og Vilde Johansen ga hjemmelaget en tomålsledelse 25–23.

Etter en horribel start på kampen, endte Tertnes opp med å vinne 26–24 og er foreløpig ubeseiret.