Gå til sidens hovedinnhold

Handleglade nordmenn i sommer

Vi brukte 82,5 milliarder kroner på kort i sommer.

Tall fra Nets Norge viser at vi brukte betalingskortene for 82,5 milliarder kroner i løpet av juni og juli måned. Dette er en vekst på 5,5 prosent sammenlignet med sommermånedene i 2010.

I løpet av perioden ble det gjennomført 210 millioner kortkjøp, en vekst på 6,2 prosent. Tallene fra Nets Norge viser at det i år ble gjennomført flere kortkjøp, samt at det det var en høyere kortom-setingen, i juli enn i juni.

- Dette er en indikasjon på at mange kan ha tatt sommerferien i Norge. I vår reise-livsundersøkelse, utført av Synnovate, fremkom det at halvparten av oss ville tilbringe ferien i Norge, forteller Informasjonssjef Sigbjørn Larsen i Nets i en melding.

Hittil i år er kortene brukt 676,5 millioner ganger, en vekst på 9 prosent sammenlignet med de sju første månedene i fjor. Kortomsetningen til nå i år er på 254 milliarder kroner, en vekst på 7 pro-sent i forhold til i fjor.

Snittbeløpet hittil i år er på 375 kroner en nedgang på 5 kroner sammenlignet med samme periode i fjor. 93,5 prosent av alle korttransaksjonene er bankkort.

- De resterende korttransaksjonene fordeler seg mellom kredittkort, fordelskort og gavekort, sier Larsen.

I sommermånedene var andelen andre kortbetalinger på 8,8 prosent.

- Dette kan tyde på at flere bruker kredittkort om sommeren enn ellers i året. Dette ser også ut til å stemme overens med funn fra Nets sin reiselivsundersøkelse. Her fremkom det at 17 prosent betaler sommerferien med kredittkort, uttaler Larsen i meldingen.

Nets tror at det i løpet av året vil bli gjennomført i overkant av 1,2 milliarder kortkjøp.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken