(SIDE2:) Før sommeren gjorde Side2 en pristest hver måned på det som må kalles basisvarer blant matvarene til de ulike kjedene. Så langt det er mulig har vi forsøkt å sammenlikne identiske produkter. Serien har hatt en pause over sommeren, men nå er vi igang igjen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Matvareprisene svinger hele tiden, både på grunn av normal prisoppgang og fordi kjedene konkurerrerer knallhardt med hverandre om pris. Før sommeren tok REMA1000 et jaks da de satte ned prisen på en rekke frokostprodukter.

Side2s pristest før sommeren viste at mange av lavpriskjedene svarte på denne utfordringen, og spesielt Coop tok opp kampen med REMA 1000

Jevnpriset


Denne gangen er det bare ører som skiller REMA1000 og Coop Obs!, nærmere bestemt 74 øre. Da er ikke medlemsfordelen hos Coop tatt med. Hadde den blitt det, hadde Coop blitt den billigste. Men de færreste forbrukere skiller nok ikke så veldig på 74 øre.

Årsaken er at Coop Obs! kjører beinhardt på billig grønt og satte ned blant annet pris på tomat, agurk og bananer kraftig forrige uke. De hadde også et spesielt billig parti med egg inne. (Egg kommer i mange ulike kartonger og størrelse, derav regner vi kilopris i denne pristesten).

LES OGSÅ: Brystmelken fra denne kvinnen finnes i din mat

Rimi billigere

Testen denne gang viser også at Rimi er blitt noe billigere siden sist. Det har også den nye sjefen for Rimi i Norge lovet. Men fremdeles ligger Kiwi langt foran dem i å være et billig alternativ blant lavpriskjedene.

Av supermarkedsalternativene i denne testen er Meny over 25 kroner billigere enn ICA.

VELG RIKTIG YOGHURT: Slik unngår du sukkerbombene

Billigere varianter av noen av matvarene som vi har med i testen, finnes. For eksempel er Mills Kaviar en av de dyrere kaviarene, men samtidig er det et merke som alle fører.

Kiwi har også for eksempel oppnådd gode skussmål i tester for sine First Price-produkter innen kjøttdeig og karbonadedeig. Kjeden fører et billigere og større alternativ av karbonadedeig til 58,40 for 600 gram. Denne er av størrelseshensyn ikke tatt med i testen.

Prisen for frossenlaks er også omregnet til kilo fordi noen pakninger hos noen kjeder er større enn 500 gram.

VI TESTET MATNYHETENE - Dette var bare kvalmende

Metoden

Vi har sammenlignet merke mot merke, det vil si merker og størrelser som alle kjedene fører. Der hvor det er store variasjoner som for eksempel med kaffe har vi valgt den billigste i 250 gram-posen. Det kan være at kjedene fører billigere 500 gram-poser, men ikke alle butikker har det.

Vi gjør oppmerksom på at noen av kjedene fører billigere merker. Men siden ikke alle kjedene har samme merker, foruten Mills, er det Mills vi har valgt i denne testen.

Vi har også kun sjekket hylleprisene, og enkelte ganger er ikke de helt oppdatert i forhold til hva som blir registrert i kassen, men vi mener at kunder først og fremst handler ut fra det de ser med egne øyne at varen koster.