(SIDE2:) Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete fra Turboneger, er dypt uenig med mye som skjer innenfor psykiatrisk behandling i dag. Tidligere denne uken annonserte Dyvik Husby at han ville bruke sine kontakter innen kjendisverdenen for å få oppslutning rundt Rock for Rights.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Knyttet til scientologene
Rock for Rights, som består av artisten pluss hans manager og livvakt Trygve Haug, har skapt mye blest om sitt arbeid siste uken. Direktør for Asker og Bærum sykehus, Bjørn Rishovd Rund, uttalte til VG fredag at de to hadde blitt observert mens de kjørte en bil rundt på sykehusområdet der det står skrevet «psykiatri dreper barn» på siden. Rishovd Rund sa at bilen skapte frykt blant flere av pasientene.

Trygve Haug og Hank von Helvete er begge med i CCHR (Citizens Commission on Human Rights), en organisasjon stiftet av Scientologikirken for å avsløre overgrep innen psykiatrien. At scientologene er svært negative til psykiatrisk behandling er velkjent, blant annet gjennom Tom Cruises mange uttalelser.

Sykehuset understreker at Hans Erik Dyvik Husby og hans makker er velkommen til å besøke pasienter og at de oppfører seg eksemplarisk når de gjør det.

- Deler ikke hans oppfatning
Men Turboneger og Hank von Helvete sier at hans korstog mot psykiatrien er helt løsrevet fra hans artistrolle i bandet.

- Det er ingen av de andre i bandet som deler Hans Eriks oppfatning i denne saken eller hans sympatier for scientologikirken, og han kommer ikke til å bruke bandet som arena for denne virksomheten, sier manager for Turboneger, Rune Grønn til VG.

Overfor Dagbladet sier Hans Erik Dyvik Husby at han ikke er scientolog, men agnostisk kristen. Dog er han svært kritisk til farmasiindustrien og bruk av medikamenter i psykiatrien.