OSLO: Ruter har hyret kjente fjes for å friste Oslo-borgerne til å reise mer kollektivt.

Og slettes ikke bare som nyttetransport. Tvert i mot vil Ruter at du skal bruke kollektivtransporten til å dra på oppdagelsesferd i Oslo.

For med nettstedet 4000holdeplasser.no er planen å lage et digitalt oppslagsverk om Oslo og Akershus' til sammen 4.000 holdeplasser.

Her kan alle som vil både finne og dele tips til hva man kan gjøre og oppleve ved holdeplassene i regionen.

- Er du ute etter noe hyggelig å gjøre eller noe fint å se? Kanskje du ønsker å gå på teater, klatre til topps i et av byens beste klatretrær, kysse på en romantisk benk eller hilse på Sinnataggen? Om det så bare er å nyte stillheten, så skal vi klare å finne et sted til deg for det også. Med god hjelp av folket, så klart! For hvem kjenner vel holdeplassene bedre enn de reisende?, sier prosjektleder i Ruter, Annika Mørch Aste.

Les også: Norges mest eksklusive «pling»

4.000 holdeplasser – 4.000 tips
Den offisielle lanseringen av nettstedet er først mandag, men allerede nå kan du få en smakebit.

Med seg på laget har Ruter også fått kjente fjes, som blant annet Hans-Erik Dyvik Husby og Kaveh, til å fortelle om sine favoritter langs Oslos trikkelinje (se video).

Nettstedet skal være gratis, og alle som vil kan dele sine tips.

- På 4000holdeplasser.no kan du finne din holdeplass og legge til bilde og tips til aktiviteter og skjulte perler i nærheten. Alternativt kan du bare la deg inspirere av andres forslag og dra på oppdagelsesferd, sier Mørch Aste.

Sjekk hvilke holdeplasser som er Kaveh og Hank von Helvetes favoritter her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=XzGLu9ihlCrp0LGTn5fEMxcrM_PQUmUVp--gwnFOvAWqa3O5p_9GDnZtgy8mJcmTEx3Wpq6En_ZsDce6SXS8h8jBSfEhj2H0Vgn5HoSRwafLe5jjasXi8twGMoSoTe0nbJz-06ARGsw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cO3EIq7F6nLSdG5hfGxSAp1rgf4oHKHdkNCYuI2ZzzKzcxokVzTYe8-fe99QvzYxsab7mWN0PUPXK7k9Lcd_iGN-9pHWsta3qNA8PehlrQtiGx6alATj3W3JV9wpK3io46EFrwYh2nI&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Sett ditt sted på kartet
Målet er at nettstedet på sikt skal bli et oppslagsverk, med forslag og ideer til turer og ting og ta seg til i Oslo og Akershus.

Agendaen er ikke særlig skjult; Ruter vil selvsagt at enda flere skal reise kollektivt, samtidig som man blir enda bedre kjent med byen sin.

- Nå kan du være med å sette ditt nærmiljø på kartet. Uavhengig om du bor midt i Oslogryta, på Lørenskog eller i Bærumsmarka. Bli med, og vis frem hvorfor du er glad i akkurat det stedet der du bor, sier Mørch Aste.