(SIDE2:) Hans-Erik Dyvik Husby opplevde et sammenbrudd som følge av for mye dop i 1998. Først i 2002 var han fri fra heroin etter å ha vært ute av artistlivet siden fire år tidligere.

Men helt rusfri har ikke Hank von Helvete vært. Han har drukket alkohol og tatt mildere dop. Nå er det slutt, sier han til Expressen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Du gjør så mye dumt
For tiden er han på en rusklinikk i Eslöv i Skåne, eid av den svenske friherre Carl Johan von Schwerin. Han har skimtet svenskeprinsen Carl-Philip mange ganger, og sier at han gjerne kunne tenke seg å be om unnskyldning for sleivbemerkningene han kom med da han gjorde narr av den svenske kongefamilien fra scenen.

- Du gjør så mange dumme ting når du går på dop, sier han til Expressen i intervjuet som er gjengitt i Dagbladet.

Husby sier at han ikke har vært helt nykter siden han var 12. Han sier han vil fortsette behandlingen ut neste år, men vil jobbe som vanlig.

Dopfri behandling
I desember ble 36-åringen far for første gang. Den lille datteren er årsaken til at han nå har gått inn på et lengre behandlingsopplegg

Ifølge Dagbladet drives behandlingshjemmet i Eslöv av den store organisasjonen Narconon. Narconons behandling er helt dopfri, det vil si at man ikke erstatter dop med noen former for andre medisiner som metadon.

- Faren min er lykkelig og datteren min kan føle seg trygg, sier han.

Scientologpåvirket
Narconon drives etter Ron L. Hubbards filosofi, som er samme mann som stiftet Scientologikirken. På sin hjemmeside for Eslöv Narconon forklarer behandlingshjemmet hvordan de er en ideell stiftelse og ikke en del av scientologikirken. De opplyser også at av de sju som jobber der er tre scientologer. Av 157 klienter som bodde og fikk behandling på hjemmet mellom 2001 og 2007, ble fire medlem av Scientologikirken.