(SIDE2): Fredag morgen var utenrikskorrespodenten Hans-Wilhelm Steinfeld gjest i NRK P1.Der studerer han portrettene av tidligere gjester, og utbryter

- Han der Rune Andersen, han er en løgner.

- Han påstod at han hadde truffet meg, det hadde han aldri gjort. Jeg skulle ha skjelt ham ut på Smuget. Det er sånne billige triks for å promotere seg selv. Han fikk to sider i Dagbladet på det, sa Steinfeld under morgensendingen til NRK Hordaland, skriver NRK.no

- Ikke gøy å bli kalt løgner
Det han ikke visste, var at han allerede var på lufta. 100.000 lyttere fikk nemlig med seg utsagnet og en av dem var Rune Andersen selv, som satt i bilen.

Det hele førte til at Andersen ringte inn og begynte å diskutere med Steinfeld direkte på radio.

Du kan høre hele krangelen på NRKher. Artikkelen fortsetter under.

HTML EMBED

Avisa Bergens Tidene har snakket med Andersen, som ikke ble blid da han hørte hva Steinfeld kalte ham.

- Jeg ble forbannet. Å bli kalt løgner er ikke gøy, og spesielt ikke av Hans-Wilhelm Steinfeld, sier komikeren til avisen.

Bakgrunnen skal være en gammel krangel på Smuget. Andersen hevder å ha blitt skjelt ut av Steinfeld på Smuget en gang i 1998 eller 1999. Dette har han fortalt i media og brukt i komishowene sine.

Rune Andersen skal ha fått det glatte lag av Steinfeld en kveld på byen.

Han forteller at Dan Børge Akerø pekte på ham og sa til Steinfeld at «der er Rune Andersen, han som parodierer deg».

- Da spratt Steinfeld opp, sto rett foran nesen min og sa: «Ka utdannelse har du, kor kommer du fra, ka kan du, din jævla parasitt?» Jeg svarte: «Ka utdannelse eg har og kor eg kommer fra kan du stappe langt opp i ræven, ditt rævhol.». Da klappet han meg på kinnet og sa: «Eg liker deg.»

Steinfeld mener på sin side at dette aldri har skjedd og at han aldri har truffet mannen.

Andersen får støtte fra vitne
Steinfeld beklaget senere utspillet;

- Jeg beklager at en privat og ubetenksom ytring gikk på luften, sier NRK-profilen.

Til stede på Smuget den aktuelle kvelden var blant annet Erling Borgen. Han støtter Rune Andersens versjon av hendelsene.

- Jeg husker dette svært godt og helt likt som Rune Andersen. Vi hadde vært ute og spist før vi gikk på Smuget, som var det store stedet den gangen. Etter hvert kom Rune Andersen inn og Hans-Wilhelm var rasende på ham. På sparket begynte Rune å parodiere Hans-Wilhelm og da svarte han: «Eg liker deg». Deretter var det veldig god stemning og de brøt blant annet håndbak sammen, sier Borgen til VG.

Hans-Wilhelm Steinfeld sier imdlertid til samme avis at han ikke er sikker på om Erling Borgen er et godt vitne, noe Borgen stiller seg uforstående til ettersom han ikke var full da hendelsen skjedde.