Gå til sidens hovedinnhold

Fram for flenga!

Trekkspillet er blant de mest utskjelte instrumentene i jazzkretser. Hans Hassler er blant dem som kan gjøre noe med det.

Hans Hassler
Sehr Schnee - Sehr Wald, Sehr
Intakt Records/MusikkLosen

Den 63 år gamle sveitseren Hans Hassler spiller trekkspill – eller flenge blant innvidde – på et vis som forteller oss at instrumentet absolutt har noen innen moderne kunstmusikk å gjøre. Her hjemme har jo Stian Carstensen og Frode Haltli gjort det samme og Hassler forteller oss at det er et lite, men svært så oppegående miljø der ute som åpner nye dører.

På mitt aller første møte med Hassler gir han oss godt og vel 70 minutter med musikk for trekkspill – eller akkordeon i finere lag – og mutters aleine greier han på alle slags vis å holde på oppmerksomheten min.

Hassler er en virtuos som har studert med Mogens Ellegaard, danskenes mester på akkordeon, som også blir hylla på cdens åpningsspor. På hjemmebane har Hassler hatt et stort navn i 30 år med musikk som har henta inspirasjon fra sveitsisk folkemusikk, jazz, filmmusikk, friimprovisasjon og moderne klassisk musikk.

Det er også i alle disse grenselandene vi får møte Hassler her. Med et helt eget tonespråk og masse humor tar han oss med inn i et landskap få har vært inne i tidligere og som det er spennende å være på besøk i.

Det sier seg nesten sjøl at musikk med solo trekkspill aldri vil bli noe for de store massene. De som derimot har ønske om å åpne opp sanseapparatet for noe ganske annerledes, vil finne mye å glede seg over hos Hans Hassler.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken