Gå til sidens hovedinnhold

Håpet svinner ved gruven

Mange frykter det verste, men de pårørende til de 13 personene som er sperret inne i en gruve i West Virginia forsøker å holde motet oppe.

En rekke familiemedlemmer har stilt seg opp utenfor gruven i West Virginia hvor 13 personer har vært sperret inne siden en eksplosjon mandag.

Ingen livstegn
Mange frykter at de savnede mennene er døde etter at gjentatte forsøk på å få kontakt med dem tirsdag ikke ga resultater. Redningsarbeiderne klarte å bore et hull ned i gruven og stakk ned et rør og lyttet etter livstegn. Dette ble gjentatt en rekke ganger uten resultat.

Det gjør ikke saken bedre at prøver som er tatt i gruven viser tegn til svært høyt innhold av gassen karbonmonoksid, som kan være dødelig.

Etter å ha hørt de nedslående resultatene fra testene tirsdag, forlot flere av de pårørende gruveområdet og tok seg inn i en kirke i nærheten. De ønsket ikke å snakke med media, melder CNN.

- Fryktelig
Det gjorde derimot Nick Helms, som er sønnen til savnede Terry (50). Han reagererte kraftig på beskjeden om at det kan være en giftig gass i gruven og at ingen livstegn er hørt.

- Disse nyhetene er fryktelige, sier han.

Også Daniel Merideth, som er svigersønnen til Alby Martin Bennett som er en av de savnede, synes situasjonen er svært vanskelig. Merideth forteller til CNN at ingen av hans familiemedlemmer som står ved gruven sov et sekund natt til tirsdag.

- Vi ventet bare på at Alby skulle komme ut, forteller han.

Bush ringte
President George W. Bush ringte tirsdag til guvernøren i West Virignia, Joe Manchin, for å vise sin sympati.

- Jeg fortalte ham at amerikanere i hele USA ber for menneskene som er fanget i gruven, sier Bush.

- Jeg forsikret ham også om at myndighetene vil hjelpe folk i West Virginia på alle måter vi kan for å få ut disse personene i god behold, tilføyer Bush.

Tirsdag kveld ble tempoet i letejobben satt opp.

- Vi besluttet, i samarbeid med staten og føderale myndigheter, at vi kan gå innover i gruven i et høyere tempo på en sikker måte, sier Ben Hatfield, som er sjef for gruve-organisasjonen International Coal Group Inc. of Ashland i Kentucky.

Redningsmannskapene skal nå ha kommet seg 3060 meter inn i gruven. Det antas at de savnede mennene befinner seg 3600 meter inne i gruven.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken